Imbieriniai sausainiai su šokoladu

imbieriniai sausainiai su sokoladu
Mums reikės:
175 g sviesto
250 g miltų
80 g maltų migdolų
125 g cukraus
2 apelsinų nutarkuotos žievelės
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto imbiero
200 g juodo šokolado
nedidelio gabaliuko šviežio imbiero
žiupsnelio druskos
Gaminame. Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Persijotus miltus sumaišome su maltais migdolais, maltu imbieru, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis apelsinų žievelėmis ir žiupsneliu druskos. Imbierą nuvalome ir supjaustome labai smulkiais kubeliais. Susmulkintą imbierą sumaišome su cukrumi ir suberiame į sumaišytus miltus. Gabaliukais supjaustytą sviestą sudedame į miltų masę ir gerai išminkome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, patepame sviestu ir didesnę dalį paruoštos tešlos paskirstome nestoru sluoksniu. Likusią tešlos dalį sutrupiname ir gautus trupinius suberiame ant viršaus. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Iškepusius imbierinius sausainius truputį pravėsiname ir supjaustome 6-8 cm ilgio ir 2-3 cm pločio juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Į truputį pravėsintą šokoladą pamirkome imbierinių sausainių galus ir dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Pikantiško skonio imbieriniai sausainiai su šokoladu puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Vėjūnė
Labai patiko receptas, labai skanu. Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas