Mums reikės:
✓
200 g avižinių dribsnių
✓
1 valg. šaukšto grietinės
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
0,5 stiklinės miltų
✓
0,5 stiklinės cukraus
✓
100 g lukštentų saulėgrąžų
✓
100 g sezamo sėklų
✓
0,5 stiklinės razinų
Gaminame.
Sausainiai SveikuoliaiSviestą ištirpiname, supilame avižinius dribsnius, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
Kiaušinį išplakame su cukrumi.
Kepimo miltelius išplakame su grietine, pilame ant avižinių dribsnių, suberiame miltus, sudedame kiaušinius ir viską išmaišome. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, nupilame vandenį, nusausiname. Tada į masę supilame saulėgrąžas, razinas, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame sausainėlius ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Iš nurodyto kiekio (priklausomai nuo dydžio) išeina apie 24 vnt. sausainių.
Sausainiai Sveikuoliai nuostabiai tiks prie puodelio arbatos. Skanaus.
Ingrida
Skanus labai, tik gal kiek bedidindama kieki pamazianu sviesto, tai gavos tokie pyrageliai, bet vistiek skanu, o dar ir pridejau visokiu grudu
saulegrazu, sezamu, linu seklu, riesutu, razinu
na zodziu prisifantazavau gerai
ai dar moliugu seklu radau mmmhhhhhhhmmm