Varškės sausainiai su įdaru

varskes sausainiai su idaru
Mums reikės:
Tešlai:
250 g varškės
200 g sviesto arba margarino
350 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
170 g džiovintų abrikosų
100 g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų susmulkintų migdolų
1 kiaušinio baltymo
Gaminame. Varškės sausainiai su įdaru
Persijotus miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, sudedame sutarkuotą sviestą, varškę ir gerai išminkome. Tešlą uždengiame ir kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.
Įdarui: ant silpnos ugnies abrikosus paverdame apie 15-20 min. Atvėsiname, sudedame į blenderį ir sutriname.  Sutrintus abrikosus sumaišome su cukrumi.
Apibarstymui: susmulkintus migdolus sumaišome su cukrumi. Kiaušinio baltymą išplakame.
Atšaldytą tešlą padalijame į 6-8 gabaliukus. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame (maždaug 6-7 cm skersmens apskritimą) ir padalijame į 8 trikampius. Ant kiekvieno trikampiuko dedame po šaukštelį įdaro. Pradedant nuo platesnio krašto vyniojame suktinukus ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną varškės sausainuką patepame išplaktu kiaušinio baltymu, pabarstome migdolų-cukraus mišiniu. Varškės sausainiai su įdaru dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas