Mums reikės:
✓
2 valg. šaukštų cukraus
✓
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
1 arb. šaukštelio vanilės
✓
cukraus apibarstymui
Gaminame.
Varškės sausainiaiVarškė ištrinama su sviestu (kambario temperatūros) ir cukrumi. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vanile ir suberiami į varškę. Viskas gerai išmaišoma. Paruošta tešla iškočiojama ir su stikline išspaudžiami apskritimai. Kiekvienas apskritimas apibarstomas cukrumi, perlenkiamas pusiau, vėl pabarstomas cukrumi ir vėl perlenkiamas, kad gautusi trikampis. Varškės sausainiai apibarstomi cukrumi ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min., kol gražiai pagelsta.
Varškės sausainiai labai greitai pagaminami ir puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.