Mums reikės:
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
✓
0,5 arb. š. kepimo miltelių
✓
žiupsnelio druskos
✓
1 trynio (aptepimui)
✓
70 g žemės riešutų (apibarstymui)
Gaminame.
Trapūs smėliniai žiedaiSviestas su cukrumi ir žiupsneliu druskos ištrinamas iki baltumo. Įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir greitai užminkoma tešla. Dedama 1 val. į šaldytuvą.
Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 6-7 mm storio lakštas. Išspaudžiami maždaug 8 cm apskritimai, o kiekvieno apskritimo viduryje išspaudžiami dar mažesni 2 cm apskritimai. Sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir padedama šaltai.
Riešutai pakepinami sausoje keptuvėje, atvėsinami ir pasmulkinami.
Trapūs smėliniai žiedai aptepami išplaktu tryniu ir apibarstomi riešutais.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12 min., kol gražiai pagelsta. Iš nurodyto kiekio išeina apie 15 vnt. trapių smėlinių žiedų.
Trapūs smėliniai žiedai puikus pasirinkimas prie arbatos puodelio. Skanaus.