Vieno kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Trys kiaušiniai ir trynys išplakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į išplaktus kiaušinius suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir druska ir viskas gerai išmaišoma. Suberiami migdolai, džiovintos spanguolės ir dar kartą gerai išmaišoma (tešla gaunasi labai lipni). Tešla padalijama į tris dalis. Ant miltais pabarstyto stalo suformuojami 3 pailgi kepaliukai ir sudedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, paliekant tarp jų 6-8 cm tarpus. Kiekvienas kepaliukas aptepamas išplaktu kiaušinio baltymu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175-180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min., kol kepaliukai sutvirtėja ir truputį paruduoja. Išimama iš orkaitės ir pravėsinama.
Aštriu peiliu supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis. Riekelės sudedamos atgal į skardą ir kepamos 160 laipsnių temperatūroje apie 7 min., tada apverčiamos ir dar pakepamos 5-7 min. Iš nurodyto kiekio išeina apie 40 vnt. migdolinių biscotti. Skanaus.
Migdoliniai biscotti laikomi sausoje vietoje, sandariame indelyje ar dėžutėje.