Mums reikės:
Tešlai:
✓
125 g susmulkintų graikiškų riešutų
✓
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
Kremui:
✓
400 g virto kondensuoto pieno arba kremo "Rududu"
Gaminame.
Riešutinis tortasKiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius gerai išplakame, toliau supilame pieną, alyvuogių aliejų ir viską gerai išplakame. Nuolat maišant, pamažu supilame miltus ir susmulkintus riešutus. Graikiškus riešutus galima pakeisti kitais mėgstamais riešutais. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, supilame į tešlą ir labai atsargiai išmaišome. Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą apvalią (22 cm skersmens) kepimo formą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame
apie valandą 160-170 laipsnių temperatūroje. Iškepusį biskvitą paliekame orkaitėje ir leidžiame lėtai atvėsti, vėliau išimame iš orkaitės ir pilnai atvėsiname. Atvėsusį biskvitą supjaustome horizontaliais lakštais, kad gautume du arba tris lakštus (priklauso nuo to kiek pertepimų pageidaujate). Biskvitų lakštus pertepame virtu kondensuotu pienu arba "Rududu".
Torto papuošimui:
100 g juodojo šokolado
150 ml grietinėlės 22-30 proc.
saujelės graikiškų riešutų
Grietinėlę pakaitiname iki užvirimo ir nuimame nuo ugnies. Šokoladą smulkiai sulaužome, suberiame į grietinėlę ir pamaišome, kol šokoladas ištirpsta ir gauname vientisą masę. Truputį atvėsiname, užpilame ant torto ir gražiai paskleidžiame ant torto viršaus ir šonų. Torto viršų pabarstome smulkintais riešutais.
Riešutinį tortą dedame 3-5 val. į šaldytuvą.
Riešutinis tortas yra labai lengvai pagaminamas ir nereikalaujantis didelių įgūdžių. Skanaus.
Agnė
Tikrai labai skanus tortas, jau ne kartą kepiau. Primena Rylio tortą, jei kas nors tokį žino. Tik viena problemytė, kiek kepu, tiek subliūkšta.
Ir temperatūros nekeičiu, ir atrodo, kad jau būna iškepęs, valandos tikrai pakanka, bet vis tiek sukrenta
Gal dar ką nors galit patarti, ką daryti, kad nesukristų?