Marinuota skumbrė

marinuota skumbre
Mums reikės:
2-3 šviežių skumbrių
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 valg. š.acto 9 proc.
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Gaminame. Marinuota skumbrė
Skumbrė išdarinėjama, galva nupjaunama. Žuvis supjaustoma maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Į dubenį supilamas vanduo, suberiama druska, gerai išmaišoma, kad druska ištirptų. Sudedami skumbrės gabaliukai, pora lauro lapelių, uždengiama lėkštute, gerai prispaudžiama ir paliekama 6-8 val.marinuota skumbre 1

Skumbrės gabaliukai išimami iš dubens, skystis išpilamas. Į dubenį sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai, išspaudžiamas česnakas, supilamas actas, aliejus ir gerai išmaišoma. Sudedami skumbrės gabaliukai, pabarstoma pipirais, aitriosios paprikos milteliais, uždengiama lėkšute, gerai prispaudžiama ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą.

Marinuota skumbrė labai skanu su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas