Mums reikės:
✓
2-3 šviežių skumbrių
✓
3 valg. š.acto 9 proc.
✓
2 skiltelių česnako
✓
2 arb. š. druskos
✓
šviežiai maltų juodųjų pipirų
✓
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
Gaminame.
Marinuota skumbrėSkumbrė išdarinėjama, galva nupjaunama. Žuvis supjaustoma maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Į dubenį supilamas vanduo, suberiama druska, gerai išmaišoma, kad druska ištirptų. Sudedami skumbrės gabaliukai, pora lauro lapelių, uždengiama lėkštute, gerai prispaudžiama ir paliekama 6-8 val.
Skumbrės gabaliukai išimami iš dubens, skystis išpilamas. Į dubenį sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai, išspaudžiamas česnakas, supilamas actas, aliejus ir gerai išmaišoma. Sudedami skumbrės gabaliukai, pabarstoma pipirais, aitriosios paprikos milteliais, uždengiama lėkšute, gerai prispaudžiama ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą.
Marinuota skumbrė labai skanu su virtomis bulvėmis. Skanaus.