Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa

lasisos file ryziu lakstuose su kivi salsa
Mums reikės:
300 g lašišos filė
5 vnt. ryžių lakštų
2 arb.š. Wasabi pastos
Kivi salsai:
2 kivi
1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
0,5 vnt. čili pipiro
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. medaus
druskos
Gaminame. Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa
Lašišos filė supjaustoma vienodais, maždaug 60 g dydžio gabaliukais. Kiekvienas lašišos gabaliukas iš abiejų pusių aptepamas Wasabi pasta. Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama ir lašišos gabaliukai apkepinami iš abiejų pusių po 1 min.

Ryžių lakštas kelioms sekundėms pamerkiamas į šiltą vandenį tol, kol jis suminkštėja. Stalo paviršius patepamas aliejumi, ant jo dedamas ryžių lakštas, ant lakšto apkeptas lašišos gabaliukas ir suvyniojama. Taip paruošiami visi lašišos gabaliukai ryžių lakštuose.

Kivi salsai: kivi nulupami ir sutrinami šakute. Labai smulkiai supjaustomas čili pipiras. Viskas sudedama į dubenį, suberiamas smulkiai sutarkuotas imbieras, įdedamas 1 arb. š. medaus, įpilamas šaukštas alyvuogių aliejaus, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.

Į keptuvę įpilama pora šaukštų aliejaus, įkaitinama, sudedami lašišos gabaliukai ryžių lakštuose ir apkepinami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Lašišos filė ryžių lakštuose patiekiami su kivi salsa. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas