patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cepelinai

cepelinai Mums reikės:
4 kg bulvių
800 g kiaulienos faršo
1 svogūno
druskos, pipirų
grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cepelinai
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.cepelinai 1
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Bulvių tarkius išspaudžiame. Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.cepelinai 2
Imame maždaug 80 g dydžio tešlos gabalėlį, ant delno išplojame, dedame mėsos faršo gabalėlį, užspaudžiame.cepelinai 4
Sukant, voliojant tarp delnų suformuojami pailgos formos cepelinai.cepelinai 5
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 min. ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant. Labai svarbu, verdant cepelinus neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis). Cepelinai patiekiami su spirgučių padažu, grietine. Skanaus.

Komentarai

2014-01-05
Robertas
o pagal musu recepta butinai reikia deti virtu bulviu, nes tada cepelinai gaunasi minkstesni, skanesni ir didesnis kiekis, 20 metu patirties receptas Šypsena
2013-11-16
Rima
Jei norit, kad cepelinai butu minksti, i tarkius dekit virtu-maltu bulviu treciaja dali, krakmolo, druskos ir gerai isminkyti. I sia mase daugiau nieko deti nereikia. Tada formuojame pailgus cepelinus, idara galima deti farso, varskes, grybu...
2013-02-22
Raminta
Kiek gaunas cepelinu pagal ta recepta?
2012-11-20
Rita
Pritariu, niekada nededu virtu bulviu. Kiausini tik imusu ir druskytes. Patys skaniausi cepelinai gaunasi Šypsena
2012-11-18
virejas
Cepelinai buna daug skanesni, jei i tarkius nedeti ivairiu priedu: virtu bulviu, miltu, kiausiniu, manu kruopu ir t.t. Kazkada, pries 25 metus mane taip ismoke viena vireja is PLYTOS Studentu miestely,Vilniuje.
2011-12-07
Laimyte
Ziaurei skanus cepai Myliu
2010-10-03
Irma
Nu be proto skanus cepelinai Šypsena ka tik papietavom, virem cepelinus pagal sita recepta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu virtiniai su idaru
Bulvių virtiniai su įdaru
Virtų ir sumaltų bulvių virtiniai su pievagrybių, rūkyto kumpio, česnako įdaru.
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.
keptos bulves su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais, porais, morkomis, paprika.
bulviniai krepseliai su vistiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.