patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cepelinai

cepelinai Mums reikės:
4 kg bulvių
800 g kiaulienos faršo
1 svogūno
druskos, pipirų
grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cepelinai
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.cepelinai 1
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Bulvių tarkius išspaudžiame. Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.cepelinai 2
Imame maždaug 80 g dydžio tešlos gabalėlį, ant delno išplojame, dedame mėsos faršo gabalėlį, užspaudžiame.cepelinai 4
Sukant, voliojant tarp delnų suformuojami pailgos formos cepelinai.cepelinai 5
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 min. ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant. Labai svarbu, verdant cepelinus neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis). Cepelinai patiekiami su spirgučių padažu, grietine. Skanaus.

Komentarai

2015-12-30
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
2015-02-19
Inga
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu?
2014-01-05
Robertas
o pagal musu recepta butinai reikia deti virtu bulviu, nes tada cepelinai gaunasi minkstesni, skanesni ir didesnis kiekis, 20 metu patirties receptas Šypsena
2013-11-16
Rima
Jei norit, kad cepelinai butu minksti, i tarkius dekit virtu-maltu bulviu treciaja dali, krakmolo, druskos ir gerai isminkyti. I sia mase daugiau nieko deti nereikia. Tada formuojame pailgus cepelinus, idara galima deti farso, varskes, grybu...
2013-02-22
Raminta
Kiek gaunas cepelinu pagal ta recepta?
2012-11-20
Rita
Pritariu, niekada nededu virtu bulviu. Kiausini tik imusu ir druskytes. Patys skaniausi cepelinai gaunasi Šypsena
2012-11-18
virejas
Cepelinai buna daug skanesni, jei i tarkius nedeti ivairiu priedu: virtu bulviu, miltu, kiausiniu, manu kruopu ir t.t. Kazkada, pries 25 metus mane taip ismoke viena vireja is PLYTOS Studentu miestely,Vilniuje.
2011-12-07
Laimyte
Ziaurei skanus cepai Myliu
2010-10-03
Irma
Nu be proto skanus cepelinai Šypsena ka tik papietavom, virem cepelinus pagal sita recepta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu apkepas su vistiena ir spinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
Bulvių apkepas su vištiena ir špinatais
keptos bulves su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais
Keptos bulvės su pievagrybiais, porais, morkomis, paprika.
bulviu grybu apkepas
Bulvių - grybų apkepas
Bulvių - grybų apkepas. Virtų ir sutrintų bulvių piurė apkepas su baravykais ir voveraitėmis.
bulviniai krepseliai su vistiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena
Bulviniai krepšeliai su vištiena

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas