patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cepelinai

cepelinai Mums reikės:
4 kg bulvių
800 g kiaulienos faršo
1 svogūno
druskos, pipirų
grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cepelinai
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.cepelinai 1
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Bulvių tarkius išspaudžiame. Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.cepelinai 2
Imame maždaug 80 g dydžio tešlos gabalėlį, ant delno išplojame, dedame mėsos faršo gabalėlį, užspaudžiame.cepelinai 4
Sukant, voliojant tarp delnų suformuojami pailgos formos cepelinai.cepelinai 5
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 min. ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant. Labai svarbu, verdant cepelinus neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis). Cepelinai patiekiami su spirgučių padažu, grietine. Skanaus.

Komentarai

2015-12-30
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
2015-02-19
Inga
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu?
2014-01-05
Robertas
o pagal musu recepta butinai reikia deti virtu bulviu, nes tada cepelinai gaunasi minkstesni, skanesni ir didesnis kiekis, 20 metu patirties receptas Šypsena
2013-11-16
Rima
Jei norit, kad cepelinai butu minksti, i tarkius dekit virtu-maltu bulviu treciaja dali, krakmolo, druskos ir gerai isminkyti. I sia mase daugiau nieko deti nereikia. Tada formuojame pailgus cepelinus, idara galima deti farso, varskes, grybu...
2013-02-22
Raminta
Kiek gaunas cepelinu pagal ta recepta?
2012-11-20
Rita
Pritariu, niekada nededu virtu bulviu. Kiausini tik imusu ir druskytes. Patys skaniausi cepelinai gaunasi Šypsena
2012-11-18
virejas
Cepelinai buna daug skanesni, jei i tarkius nedeti ivairiu priedu: virtu bulviu, miltu, kiausiniu, manu kruopu ir t.t. Kazkada, pries 25 metus mane taip ismoke viena vireja is PLYTOS Studentu miestely,Vilniuje.
2011-12-07
Laimyte
Ziaurei skanus cepai Myliu
2010-10-03
Irma
Nu be proto skanus cepelinai Šypsena ka tik papietavom, virem cepelinus pagal sita recepta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu virtiniai su idaru
Bulvių virtiniai su įdaru
Virtų ir sumaltų bulvių virtiniai su pievagrybių, rūkyto kumpio, česnako įdaru.
virtu bulviu didzkukuliai
Didžkukuliai
Virtų bulvių didžkukuliai. Didžkukulių receptai su varške ir su mėsa.
bulviu kose
Bulvių košė
Bulvių košė. Trinta virtų bulvių košė su sviestu ir virintu pienu.
bulviniai vedarai
Bulviniai vėdarai
Bulviniai, bulvių vėdarai. Tradiciniai lietuviški vedarai iš bulvių. Bulvių vėdarai. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jūratė
Puikus! Pirmą kartą išbandžiau prieš metus - puikiai pavyko! Artinasi gimtadienis - pakartosiu dar. Svečius tikrai nustebinsiu! Mirktelti
Ernestas
Tikra vyru sriuba, labai skaniai gavosi is pirmo karto, dekui uz skanu recepta. Šypsena Rekomenduoju visiems vyrams kas megsta jautiena.
Viola
Labai jau skanus atrodo, tai bandysiu siandien pagamint Šypsena
Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu