patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cepelinai

cepelinai Mums reikės:
4 kg bulvių
800 g kiaulienos faršo
1 svogūno
druskos, pipirų
grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cepelinai
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.cepelinai 1
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Bulvių tarkius išspaudžiame. Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.cepelinai 2
Imame maždaug 80 g dydžio tešlos gabalėlį, ant delno išplojame, dedame mėsos faršo gabalėlį, užspaudžiame.cepelinai 4
Sukant, voliojant tarp delnų suformuojami pailgos formos cepelinai.cepelinai 5
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 min. ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant. Labai svarbu, verdant cepelinus neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis). Cepelinai patiekiami su spirgučių padažu, grietine. Skanaus.

Komentarai

2016-09-13
Aldona
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu? Tarkuojant bulves reikia sutarkuoti i jas ir pora svogunu - tada nejuoduos ir bulviu tarkiai cepelinams bus skanesni bei kvapnesni.
2015-12-30
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
2015-02-19
Inga
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu?
2014-01-05
Robertas
o pagal musu recepta butinai reikia deti virtu bulviu, nes tada cepelinai gaunasi minkstesni, skanesni ir didesnis kiekis, 20 metu patirties receptas Šypsena
2013-11-16
Rima
Jei norit, kad cepelinai butu minksti, i tarkius dekit virtu-maltu bulviu treciaja dali, krakmolo, druskos ir gerai isminkyti. I sia mase daugiau nieko deti nereikia. Tada formuojame pailgus cepelinus, idara galima deti farso, varskes, grybu...
2013-02-22
Raminta
Kiek gaunas cepelinu pagal ta recepta?
2012-11-20
Rita
Pritariu, niekada nededu virtu bulviu. Kiausini tik imusu ir druskytes. Patys skaniausi cepelinai gaunasi Šypsena
2012-11-18
virejas
Cepelinai buna daug skanesni, jei i tarkius nedeti ivairiu priedu: virtu bulviu, miltu, kiausiniu, manu kruopu ir t.t. Kazkada, pries 25 metus mane taip ismoke viena vireja is PLYTOS Studentu miestely,Vilniuje.
2011-12-07
Laimyte
Ziaurei skanus cepai Myliu
2010-10-03
Irma
Nu be proto skanus cepelinai Šypsena ka tik papietavom, virem cepelinus pagal sita recepta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviu paploteliai su varske
Bulvių paplotėliai su varške
Bulvių paplotėliai su varške. Skanūs ir greitai paruošiami paplotėliai su bulvėmis ir varške.
kugelis su sonkauliais
Kugelis su šonkauliais
Kugelis su šonkauliais. Tarkuotų bulvių kugelis su kiaulienos šonkauliais, keptas orkaitėje.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
bulviu pyrageliai su kumpiu ir suriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Bulvių pyragėliai su kumpiu ir sūriu patiekiami su grietine arba džiovintų grybų padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)