patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cepelinai

cepelinai Mums reikės:
4 kg bulvių
800 g kiaulienos faršo
1 svogūno
druskos, pipirų
grietinės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Cepelinai
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai: į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.cepelinai 1
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Bulvių tarkius išspaudžiame. Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas. Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.cepelinai 2
Imame maždaug 80 g dydžio tešlos gabalėlį, ant delno išplojame, dedame mėsos faršo gabalėlį, užspaudžiame.cepelinai 4
Sukant, voliojant tarp delnų suformuojami pailgos formos cepelinai.cepelinai 5
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 min. ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant. Labai svarbu, verdant cepelinus neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis). Cepelinai patiekiami su spirgučių padažu, grietine. Skanaus.

Komentarai

2016-09-13
Aldona
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu? Tarkuojant bulves reikia sutarkuoti i jas ir pora svogunu - tada nejuoduos ir bulviu tarkiai cepelinams bus skanesni bei kvapnesni.
2015-12-30
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
2015-02-19
Inga
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu?
2014-01-05
Robertas
o pagal musu recepta butinai reikia deti virtu bulviu, nes tada cepelinai gaunasi minkstesni, skanesni ir didesnis kiekis, 20 metu patirties receptas Šypsena
2013-11-16
Rima
Jei norit, kad cepelinai butu minksti, i tarkius dekit virtu-maltu bulviu treciaja dali, krakmolo, druskos ir gerai isminkyti. I sia mase daugiau nieko deti nereikia. Tada formuojame pailgus cepelinus, idara galima deti farso, varskes, grybu...
2013-02-22
Raminta
Kiek gaunas cepelinu pagal ta recepta?
2012-11-20
Rita
Pritariu, niekada nededu virtu bulviu. Kiausini tik imusu ir druskytes. Patys skaniausi cepelinai gaunasi Šypsena
2012-11-18
virejas
Cepelinai buna daug skanesni, jei i tarkius nedeti ivairiu priedu: virtu bulviu, miltu, kiausiniu, manu kruopu ir t.t. Kazkada, pries 25 metus mane taip ismoke viena vireja is PLYTOS Studentu miestely,Vilniuje.
2011-12-07
Laimyte
Ziaurei skanus cepai Myliu
2010-10-03
Irma
Nu be proto skanus cepelinai Šypsena ka tik papietavom, virem cepelinus pagal sita recepta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bulviniai blynai 2
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai. Tarkuotų bulvių blynai. Tradicinis lietuviškas sotus patiekalas.
zemaiciu blynai
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai. Išvirtų su lupenomis, nuluptų ir sutrintų bulvių, miltų, krakmolo blynai su virtos mėsos idaru. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
kugelis su sonkauliais
Kugelis su šonkauliais
Kugelis su šonkauliais. Tarkuotų bulvių kugelis su kiaulienos šonkauliais, keptas orkaitėje.
uzkeptos bulves
Užkeptos įdarytos bulvės
Užkeptos įdarytos bulvės. Išskobtos bulvės įdarytos virtų bulvių, plaktų kiaušinių, kepinto poro, kumpio įdaru.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu