patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos blauzdelės su traškia plutele

vistienos blauzdeles su traskia plutele Mums reikės:
8 vištienos blauzdelių
200 ml natūralaus jogurto
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
40 g  sezamo sėklų
40 g  džiūvėsėlių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. lydyto sviesto
pusės laimo vaisiaus sulčių ir tarkuotų žievelių
druskos, maltų juodųjų pipirų
pundelio petražolių

Gaminame. Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės nuplaunamos, nusausinamos ir sudedamos į dubenį. Jogurtas sumaišomas su laimo sultimis, nutarkuotomis žievelėmis, druska, pipirais, raudonėliu, čiobreliais ir užpilamas ant vištienos blauzdelių. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 2-4 val. pasimarinuoti.
Sezamo sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir sumaišomos su džiūvėsėliais bei smulkintomis petražolėmis. Kiekviena vištienos blauzdelė apvoliojama paruoštame mišinyje ir dedama į kepimo formą. Vištienos blauzdelės apšlakstomos alyvuogių aliejumi sumaišytu su lydytu sviestu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Vištienos blauzdelės su traškia plutele patiekiamos su grilyje keptomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.
apelsinine vistiena su ryziu makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.
vistienos troskinys su cukinija
Vištienos troškinys su cukinijomis
Vištienos filė troškinys su šviežiomis cukinijomis, morkomis, briuselio kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.