Mums reikės:
✓
3-4 česnako skiltelių
✓
3 šakelių rozmarino
✓
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Kepta višta su citrina ir rozmarinuVišta nuplaunama, nusausinama, įtrinama druska, pipirais, susmulkintais česnakais iš vidaus bei iš išorės ir paliekama pora valandų pasimarinuoti. Citrinos švariai nuplaunamos ir perpjaunamos per pusę. Nuo kiekvienos citrinos puselės vidurio atpjaunama po griežinėlį. Atsargiai, po vištos oda, krūtinėlių ir šlaunelių srityse įdedama po citrinos griežinėlį. Citrinų puselės perpjaunamos per pusę ir sudedamos į vištos vidų, kartu su rozmarino šakelėmis.
Višta įdedama į riebalais išteptą kepimo indą, kad gražiau atrodytų, šlaunelės surišamos. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 1,5-2 val., retkarčiais palaistant atsiradusiomis sultimis. Iškepusi
višta su citrina ir rozmarinu paliekama dar 10 min. pastovėti ir supjaustoma arba specialiomis žirklėmis sukarpoma į gabalėlius. Citrina su rozmarinu suteikia vištai malonų aromatą ir skonį. Skanaus.