patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sausainiai Sveikuoliai

sausainiai sveikuoliai Mums reikės:
125 g sviesto
200 g avižinių dribsnių
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
100 g lukštentų saulėgrąžų
100 g sezamo sėklų
0,5 stiklinės razinų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Sausainiai Sveikuoliai
Sviestą ištirpiname, supilame avižinius dribsnius, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.sausainiai sveikuoliai 1
Kiaušinį išplakame su cukrumi.sausainiai sveikuoliai 2
Kepimo miltelius išplakame su grietine, pilame ant avižinių dribsnių, suberiame miltus, sudedame kiaušinius ir viską išmaišome. Razinas užpilame verdančiu vandeniu  ir paliekame kelioms minutėms, nupilame vandenį, nusausiname. Tada į masę supilame saulėgrąžas, razinas, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome.sausainiai sveikuoliai 3
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame sausainėlius ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.sausainiai sveikuoliai 4
Iš nurodyto kiekio (priklausomai nuo dydžio) išeina apie 24 vnt. sausainių. Sausainiai Sveikuoliai nuostabiai tiks prie puodelio arbatos. Skanaus.

Komentarai

2014-03-07
Karina
Ka tik pasigaminau, skanu. Kita syki dadesiu kokoso drozliu  Myliu
2012-06-15
Ingrida
Skanus labai, tik gal kiek bedidindama kieki pamazianu sviesto, tai gavos tokie pyrageliai, bet vistiek skanu, o dar ir pridejau visokiu grudu Šypsena saulegrazu, sezamu, linu seklu, riesutu, razinu Juokas na zodziu prisifantazavau gerai Juokas ai dar moliugu seklu radau mmmhhhhhhhmmm Myliu
2012-03-20
Siga
Esu valgius panasius sveikuoliukus parduotuvei, nepamenu kieno gaminta, bet labai patiko irgi. Gaila jog ne visur buna. Liūdesys
2012-03-17
Aušra
Labai skanūs sausainiukai, aš dar papildomai įdėjau moliūgo sėklų ir džiovintų ananasų. Ačiū už receptą Mirktelti
2012-02-28
vardas
Superinis receptukas ir llaaabai skabus sausainiukai. Sausainiai sotesni nei atrodo, dvigubos normos neiveikes sesiese ŠypsenaNeperseniausiai maxima buvo i leidini savo (akcijini) idejus si recepta. Bet ten taip nugrybavo su receptu, kad jie buvo nevalgomi - teko ismesti. Sitam recepte grybai jau neauga Šypsena
2011-12-10
Marius
SUPER SKANŪS!!!! Patiko visai šeimai, net mamai kuri nemėgsta saldžiai. Dariau dvigubą porciją ir gavosi apie 60 sausainių (2 skardos). Rekomenduoju visiem Mirktelti
2011-12-05
Tatjana
Labai labai skanus sausainiukai. Myliu aciu Mirktelti
2011-09-12
Vilma
Labai skanūs sausainiai Šypsena Greitas ir nesunkus receptas. Norisi dar ir dar  Šypsena
2011-03-29
Justinas
Su Mama kepem tai nezmoniskai skanu..  Šypsena  Mirktelti Niam, niam, niam. Taip skanu, kad net ausis norisi nusidraskyti.
2011-02-23
Arunas
Super receptukas. Labai nesudetingas. Jau kepiau kelis kartus, visus kartus gavosi nuostabiai skanus sausainiai. As dar pasitobulinau pagal savo skoni. Sezama, saulegrazas pries tai dar pasikepinu nedaug ir dar dedu zemes riesutu... Vienu zodziu labai aciu  sausainuku autoriui. Mirktelti
2011-02-10
Erika
nerealiai skanus sausainiai...su dukryte praminem - teletabiu skrebuciais  Šypsena
2011-02-06
jurate
vietoj sezamu, dejau riesutus, taip pat skanu, aciu Mirktelti
2011-01-21
Jolanta
tikrai labai skanūs, visai šeimai labai patiko. Labai ačiū už receptą.
2010-10-26
Svetlana
Aciu uz recepta, labai skanu isejo. Darisiu daznai, kadangi labai greitai daroma, as dar riesutu pridejau.  Mirktelti  Myliu
2010-08-18
karolina
Labai skanus Mirktelti Na reikes kita karta daugiau gaminti  Myliu
2010-07-25
Vaiva
Laaabai skanūs išėjo! Na, gal nebent cukraus kitą kart mažiau dėčiau. Na, man visuomet baisiai atrodo kai reikia pusę turimo cukraus subert į vieną bliūdą Myliu
2010-05-06
anelle
kietas receptas su bundelam labai skanu ir jakobsa kava...nu gut gut Myliu
2010-04-27
Nijole
Man patinka, kad yra ka pakramtyti...skanu Šypsena
2010-04-27
Julija
Puikus receptas. Sausainiai gavosi svelnaus skonio, ne kieti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
varskes sausainiai
Varškės sausainiai
Varškės sausainiai. Skanūs ir labai greitai paruošiami sausainiai su varške.
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.
migdoliniai biscotti
Migdoliniai biscotti
Tradiciniai itališki migdoliniai biscotti sausainiai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena