patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sausainiai Sveikuoliai

sausainiai sveikuoliai Mums reikės:
125 g sviesto
200 g avižinių dribsnių
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
100 g lukštentų saulėgrąžų
100 g sezamo sėklų
0,5 stiklinės razinų

Gaminame. Sausainiai Sveikuoliai
Sviestą ištirpiname, supilame avižinius dribsnius, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.sausainiai sveikuoliai 1
Kiaušinį išplakame su cukrumi.sausainiai sveikuoliai 2
Kepimo miltelius išplakame su grietine, pilame ant avižinių dribsnių, suberiame miltus, sudedame kiaušinius ir viską išmaišome. Razinas užpilame verdančiu vandeniu  ir paliekame kelioms minutėms, nupilame vandenį, nusausiname. Tada į masę supilame saulėgrąžas, razinas, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome.sausainiai sveikuoliai 3
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame sausainėlius ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.sausainiai sveikuoliai 4
Iš nurodyto kiekio (priklausomai nuo dydžio) išeina apie 24 vnt. sausainių. Sausainiai Sveikuoliai nuostabiai tiks prie puodelio arbatos. Skanaus.

Komentarai

2016-03-12
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu
2014-03-07
Karina
Ka tik pasigaminau, skanu. Kita syki dadesiu kokoso drozliu  Myliu
2012-06-15
Ingrida
Skanus labai, tik gal kiek bedidindama kieki pamazianu sviesto, tai gavos tokie pyrageliai, bet vistiek skanu, o dar ir pridejau visokiu grudu Šypsena saulegrazu, sezamu, linu seklu, riesutu, razinu Juokas na zodziu prisifantazavau gerai Juokas ai dar moliugu seklu radau mmmhhhhhhhmmm Myliu
2012-03-20
Siga
Esu valgius panasius sveikuoliukus parduotuvei, nepamenu kieno gaminta, bet labai patiko irgi. Gaila jog ne visur buna. Liūdesys
2012-03-17
Aušra
Labai skanūs sausainiukai, aš dar papildomai įdėjau moliūgo sėklų ir džiovintų ananasų. Ačiū už receptą Mirktelti
2012-02-28
vardas
Superinis receptukas ir llaaabai skabus sausainiukai. Sausainiai sotesni nei atrodo, dvigubos normos neiveikes sesiese ŠypsenaNeperseniausiai maxima buvo i leidini savo (akcijini) idejus si recepta. Bet ten taip nugrybavo su receptu, kad jie buvo nevalgomi - teko ismesti. Sitam recepte grybai jau neauga Šypsena
2011-12-10
Marius
SUPER SKANŪS!!!! Patiko visai šeimai, net mamai kuri nemėgsta saldžiai. Dariau dvigubą porciją ir gavosi apie 60 sausainių (2 skardos). Rekomenduoju visiem Mirktelti
2011-12-05
Tatjana
Labai labai skanus sausainiukai. Myliu aciu Mirktelti
2011-09-12
Vilma
Labai skanūs sausainiai Šypsena Greitas ir nesunkus receptas. Norisi dar ir dar  Šypsena
2011-03-29
Justinas
Su Mama kepem tai nezmoniskai skanu..  Šypsena  Mirktelti Niam, niam, niam. Taip skanu, kad net ausis norisi nusidraskyti.
2011-02-23
Arunas
Super receptukas. Labai nesudetingas. Jau kepiau kelis kartus, visus kartus gavosi nuostabiai skanus sausainiai. As dar pasitobulinau pagal savo skoni. Sezama, saulegrazas pries tai dar pasikepinu nedaug ir dar dedu zemes riesutu... Vienu zodziu labai aciu  sausainuku autoriui. Mirktelti
2011-02-10
Erika
nerealiai skanus sausainiai...su dukryte praminem - teletabiu skrebuciais  Šypsena
2011-02-06
jurate
vietoj sezamu, dejau riesutus, taip pat skanu, aciu Mirktelti
2011-01-21
Jolanta
tikrai labai skanūs, visai šeimai labai patiko. Labai ačiū už receptą.
2010-10-26
Svetlana
Aciu uz recepta, labai skanu isejo. Darisiu daznai, kadangi labai greitai daroma, as dar riesutu pridejau.  Mirktelti  Myliu
2010-08-18
karolina
Labai skanus Mirktelti Na reikes kita karta daugiau gaminti  Myliu
2010-07-25
Vaiva
Laaabai skanūs išėjo! Na, gal nebent cukraus kitą kart mažiau dėčiau. Na, man visuomet baisiai atrodo kai reikia pusę turimo cukraus subert į vieną bliūdą Myliu
2010-05-06
anelle
kietas receptas su bundelam labai skanu ir jakobsa kava...nu gut gut Myliu
2010-04-27
Nijole
Man patinka, kad yra ka pakramtyti...skanu Šypsena
2010-04-27
Julija
Puikus receptas. Sausainiai gavosi svelnaus skonio, ne kieti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Biscotti su dziovintomis spanguolemis ir riesutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai. Kokosų drožlių, kiaušinių baltymų, cukraus, miltų ir vanilinio cukraus sausainukai.
kuciukai
Kūčiukai
Kūčiukai. Tradiciniai kūčių sausainėliai - kūčiukai.
imbieriniai sausainiai su sokoladu
Imbieriniai sausainiai su šokoladu
Pikantiško skono imbieriniai sausainiai su maltais migdolais ir juodu šokoladu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena