patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šokoladinis tortas su morengais

sokoladinis tortas su morengais Mums reikės:
Šokoladiniam biskvitui:
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
200 g cukraus pudros
160 g miltų
6 kiaušinių
2 v. š. brendžio
1 a. š. kepimo miltelių
Morengams:
3 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
1 stiklinės susmulkintų lazdyno riešutų...

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 26 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis.
Morengams: kiaušinių baltymai gerai išplakami, palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama  baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100 laipsnių temperatūroje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus.

Kremui:
3 kiaušinių trynių
100 g cukraus
125 ml grietinėlės 35 proc.
200 g sviesto
70 g juodojo šokolado
2 v. š. brendžio
Sirupui:
3 v. š. cukraus
100 ml vandens
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
125 ml grietinėlės 35 proc.
30 g sviesto

Kremui: grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir pravėsinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos masės.
Sirupui: į indą supilamas vanduo, cukrus  ir ant nedidelės ugnies pakaitinama, kol cukrus ištirpsta. Atvėsinama.
Šokoladinei glazūrai: grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir pamaišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.
Torto surinkimas: imamas vienas šokoladinio biskvito lakštas ir sudrėkinamas sirupu. Užtepama kremo, ant jo dedamas morenginis sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas, sudrėkintas sirupu. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra. sokoladinis tortas su morengais 2

Šokoladinis tortas su morengais apibarstomas susmulkintais riešutais ir dedamas kelioms valandoms į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų ir kremas įsigertų į biskvito lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-05-23
Rūta
Aciu uz si recepta...dievinu morengus, bet vis nedrysau ryztis siam tortui, bet kadangi yra grazi proga musu seimoje, tai morengas jau dziusta orkaiteje...tepsim ir ryt ragausim :P
2012-09-15
Viktorija
Laaaaaaabai skanus tortas, gaminau ilgai, pavargau bet tikrai buvo vertas Šypsena Vyras pagalvojo kad net pirktinis Šypsena nes laaabai skanus Šypsena Myliu
2012-05-01
aronijada
Tortas tikrai nuostabiai skanus. Esu megeja tortu tiek kepti, tiek valgyti, bet sis tikrai vertas demesio. Meginkit ir neliksit nusivyle Šypsena Mirktelti
2011-12-27
Daiva
Tortas tikras sedevras, visiems labai patiko. Nors atrodo ir gana sudetingai padaromas, taciau rezultatas to vertas. Aciu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kokosinis tortas
Kokosinis tortas
Kokosinis tortas su kondensuotu pienu, kokosų pienu, migdolais, grietinėle.
zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.
tortas su graikiskais riesutais
Tortas su graikiškais riešutais
Tortas su graikiškais riešutais. Ypač lengvo torto receptas su nuotrauka.
kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas
Kakavinis medaus tortas su grietinės, cukraus kremu ir džiovintomis slyvomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vilma
Nelabai supratau tai kiek is viso miltu, nes i tesla dedasi miltai (nes recepte rasoma dedami miltai su kepim milteliais) o trupiniams atskirai dar stikline ar kaip?
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
Beata
Labai patiko! Greita, paprasta ir skanuŠypsena Vyras išlaižė lėkštę, ačiū už receptą Šypsena
Rita
Apsivalgyti galima - tikrai labai skanu Šypsena
Aukse
Man labai patiko sis patiekalas. Jis paprastas ir mazai ingrendientu, nuo siol sis maistas man labai patinka, ji kepsiu ir valgysiu Šypsena  Myliu