patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šokoladinis tortas su morengais

sokoladinis tortas su morengais Mums reikės:
Šokoladiniam biskvitui:
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
200 g cukraus pudros
160 g miltų
6 kiaušinių
2 v. š. brendžio
1 a. š. kepimo miltelių
Morengams:
3 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
1 stiklinės susmulkintų lazdyno riešutų...

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Šokoladinis tortas su morengais
Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 26 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis.
Morengams: kiaušinių baltymai gerai išplakami, palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama  baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100 laipsnių temperatūroje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus.

Kremui:
3 kiaušinių trynių
100 g cukraus
125 ml grietinėlės 35 proc.
200 g sviesto
70 g juodojo šokolado
2 v. š. brendžio
Sirupui:
3 v. š. cukraus
100 ml vandens
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
125 ml grietinėlės 35 proc.
30 g sviesto

Kremui: grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir pravėsinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos masės.
Sirupui: į indą supilamas vanduo, cukrus  ir ant nedidelės ugnies pakaitinama, kol cukrus ištirpsta. Atvėsinama.
Šokoladinei glazūrai: grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir pamaišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.
Torto surinkimas: imamas vienas šokoladinio biskvito lakštas ir sudrėkinamas sirupu. Užtepama kremo, ant jo dedamas morenginis sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas, sudrėkintas sirupu. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra. sokoladinis tortas su morengais 2

Šokoladinis tortas su morengais apibarstomas susmulkintais riešutais ir dedamas kelioms valandoms į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų ir kremas įsigertų į biskvito lakštus. Skanaus.

Komentarai

2013-05-23
Rūta
Aciu uz si recepta...dievinu morengus, bet vis nedrysau ryztis siam tortui, bet kadangi yra grazi proga musu seimoje, tai morengas jau dziusta orkaiteje...tepsim ir ryt ragausim :P
2012-09-15
Viktorija
Laaaaaaabai skanus tortas, gaminau ilgai, pavargau bet tikrai buvo vertas Šypsena Vyras pagalvojo kad net pirktinis Šypsena nes laaabai skanus Šypsena Myliu
2012-05-01
aronijada
Tortas tikrai nuostabiai skanus. Esu megeja tortu tiek kepti, tiek valgyti, bet sis tikrai vertas demesio. Meginkit ir neliksit nusivyle Šypsena Mirktelti
2011-12-27
Daiva
Tortas tikras sedevras, visiems labai patiko. Nors atrodo ir gana sudetingai padaromas, taciau rezultatas to vertas. Aciu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kakavinis tortas
Kakavinis tortas
Kakavinis tortas. Kakavinio biskvito sluoksniai pertepti pieno, cukraus, kiaušinio, miltų, sviesto pertepimu. Raceptas su nuotrauka.
zefyru tortas
Zefyrų tortas
Zefyrų tortas su varške, kyviais ir želatinu.
varskes tortas
Varškės tortas
Keptas varškės tortas. Ištrintos varškės, grietinės, cukraus ir kiaušinių sluoksnis paskleistas ant trintų sausianių ir graikiškų riešutų pagrindo.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Danute
Labai skanus receptas pati net stebiuosi, kad tik siandien isbandziau!
Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena