patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Paukščių pienas"

tortas pauksciu pienas Mums reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių trynių
160-180 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
Suflė:
7 kiaušinių baltymų
150 g sviesto
200 g kondensuoto pieno
100 g cukraus
20 g želatinos
citrinos sulčių (pagal skonį)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Paukščių pienas".
Biskvitui: kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki baltumo. Nuolat maišant, po vieną
sudedami kiaušinių tryniai. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir viskas atsargiai išmaišoma. Bikvito tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą torto formą (nuimamais kraštais) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas į du lakštus.tortas pauksciu pienas 1
Suflė: želatina užpilama 0,5 stiklinės vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Kondensuotas pienas išplakamas su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Gauta masė padedama į šaldytuvą. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinama. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų, pamažu pilant cukrų. Pamažu supilama ištirpinta želatina, sudedama sviesto-kondensuoto pieno masė ir viskas labai atsargiai išmaišoma (gaunama švelni, puri masė).
Į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir ant jo supilama pagaminta suflė. Dedama į šaldytuvą ir palaukiama, kol suflė pradeda truputį stingti. Tada uždedamas antras biskvito lakštas, lengvai paspaudžiama ir dedama atgal į šaldytuvą.

Šokoladiniam glajui:
150 g juodojo šokolado
70 ml grietinėlės 35 proc.
Papuošimui:
5-6 šviežių braškių

Šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Braškės nuplaunamos nusausinamos ir apšlakstomos šokoladiniu glajumi. Šokoladinis glajus atvėsinamas ir tolygiai paskleidžiamas jau ant sustingusio torto viršaus. Šokoladiniam glajui sustingus, tortas „Paukščių pienas“ papuošiamas braškėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-05-03
Vilma
Kokio skersmens forma turetu buti, kad gautusi ne per storas ir ne per plonas tortukas?
2014-01-25
patiekalu-receptai.lt
Teisingai padarytas nesubliuks Mirktelti
2014-01-25
Sofija
Jei palikti tortuka nakciai, jam nieko neatsitiks? Nesubliuks? Šypsena
2013-11-07
Aura
Oi, nuostabus receptas! Pirma karta pabandziau ir viskas gavosi taip kaip reikia.  Myliu Tai buvo nuostabi staigmena mano vyrui ir vaikams. Labai jums aciu uz si pakankamai lengva recepta kuriuo bet kada galiu pradziuginti savo mylimuosiuos. Myliu  Mirktelti
2013-11-03
Ornella
O galima nedeti braškiu ant viršaus? Šypsena
2013-05-17
jolce
Vakar kepiau si torciuka, musu seimynai labai patikoŠypsena...Aciu uz receptukaŠypsena
2013-05-01
patiekalu-receptai.lt
Sustingimo laikas priklauso nuo želatinos kiekio, kokybės ir aplinkos temperatūros.
2013-05-01
Otilija
Kiek laukti kol suflė sustings, kad deti antra biskvita?
2012-11-30
deimante
Man labai patiko sie patiekalai. Gal galetumete ikelti dar saldumynu.
2012-06-15
Jurga
Labai skanus tortas gavosi ir nesudėtingai pagaminamas. Į suflė suspaudžiau dvi nesultingas citrinas ir abiejų žievelę sutarkavau, tai mums, nesaldžių tortų mėgėjams, buvo pats tas, gaivus citrininis paukščių pienas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais. Greitai ir lengvai paruošiamas, gaivus tortas. Receptas su nuotrauka.
tortas damu kaprizas
Tortas "Damų kaprizas"
Biskvito ir saldaus kremo tortas "Damų kaprizas" papuoštas šokoladine glazūra.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
tortas mars
Tortas "Mars"
Tortas "Mars". Mars šokoladinių batonėlių, sausainių, kreminės varškės ir grietinėlės tortas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.