patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Paukščių pienas"

tortas pauksciu pienas Mums reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių trynių
160-180 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
Suflė:
7 kiaušinių baltymų
150 g sviesto
200 g kondensuoto pieno
100 g cukraus
20 g želatinos
citrinos sulčių (pagal skonį)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Paukščių pienas".
Biskvitui: kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki baltumo. Nuolat maišant, po vieną
sudedami kiaušinių tryniai. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir viskas atsargiai išmaišoma. Bikvito tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą torto formą (nuimamais kraštais) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas į du lakštus.tortas pauksciu pienas 1
Suflė: želatina užpilama 0,5 stiklinės vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Kondensuotas pienas išplakamas su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Gauta masė padedama į šaldytuvą. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinama. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų, pamažu pilant cukrų. Pamažu supilama ištirpinta želatina, sudedama sviesto-kondensuoto pieno masė ir viskas labai atsargiai išmaišoma (gaunama švelni, puri masė).
Į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir ant jo supilama pagaminta suflė. Dedama į šaldytuvą ir palaukiama, kol suflė pradeda truputį stingti. Tada uždedamas antras biskvito lakštas, lengvai paspaudžiama ir dedama atgal į šaldytuvą.

Šokoladiniam glajui:
150 g juodojo šokolado
70 ml grietinėlės 35 proc.
Papuošimui:
5-6 šviežių braškių

Šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Braškės nuplaunamos nusausinamos ir apšlakstomos šokoladiniu glajumi. Šokoladinis glajus atvėsinamas ir tolygiai paskleidžiamas jau ant sustingusio torto viršaus. Šokoladiniam glajui sustingus, tortas „Paukščių pienas“ papuošiamas braškėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-01-25
patiekalu-receptai.lt
Teisingai padarytas nesubliuks Mirktelti
2014-01-25
Sofija
Jei palikti tortuka nakciai, jam nieko neatsitiks? Nesubliuks? Šypsena
2013-11-07
Aura
Oi, nuostabus receptas! Pirma karta pabandziau ir viskas gavosi taip kaip reikia.  Myliu Tai buvo nuostabi staigmena mano vyrui ir vaikams. Labai jums aciu uz si pakankamai lengva recepta kuriuo bet kada galiu pradziuginti savo mylimuosiuos. Myliu  Mirktelti
2013-11-03
Ornella
O galima nedeti braškiu ant viršaus? Šypsena
2013-05-17
jolce
Vakar kepiau si torciuka, musu seimynai labai patikoŠypsena...Aciu uz receptukaŠypsena
2013-05-01
patiekalu-receptai.lt
Sustingimo laikas priklauso nuo želatinos kiekio, kokybės ir aplinkos temperatūros.
2013-05-01
Otilija
Kiek laukti kol suflė sustings, kad deti antra biskvita?
2012-11-30
deimante
Man labai patiko sie patiekalai. Gal galetumete ikelti dar saldumynu.
2012-06-15
Jurga
Labai skanus tortas gavosi ir nesudėtingai pagaminamas. Į suflė suspaudžiau dvi nesultingas citrinas ir abiejų žievelę sutarkavau, tai mums, nesaldžių tortų mėgėjams, buvo pats tas, gaivus citrininis paukščių pienas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.
svarcvaldo vysniu tortas 1
Švarcvaldo vyšnių tortas
Švarcvaldo vyšnių tortas su grietinėlės kremu, puoštas juoduoju šokoladu.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena
Gabriele
Myliu  tiesiog puikus, rekomenduoju paragauti Myliu
Rita
Labai skanus, greitai ir paprastai padaromas pyragas. Aciu uz recepta, seimyna suzaveta.