patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Paukščių pienas"

tortas pauksciu pienas Mums reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių trynių
160-180 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
Suflė:
7 kiaušinių baltymų
150 g sviesto
200 g kondensuoto pieno
100 g cukraus
20 g želatinos
citrinos sulčių (pagal skonį)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tortas "Paukščių pienas".
Biskvitui: kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki baltumo. Nuolat maišant, po vieną
sudedami kiaušinių tryniai. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir viskas atsargiai išmaišoma. Bikvito tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą torto formą (nuimamais kraštais) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas į du lakštus.tortas pauksciu pienas 1
Suflė: želatina užpilama 0,5 stiklinės vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Kondensuotas pienas išplakamas su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Gauta masė padedama į šaldytuvą. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinama. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų, pamažu pilant cukrų. Pamažu supilama ištirpinta želatina, sudedama sviesto-kondensuoto pieno masė ir viskas labai atsargiai išmaišoma (gaunama švelni, puri masė).
Į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir ant jo supilama pagaminta suflė. Dedama į šaldytuvą ir palaukiama, kol suflė pradeda truputį stingti. Tada uždedamas antras biskvito lakštas, lengvai paspaudžiama ir dedama atgal į šaldytuvą.

Šokoladiniam glajui:
150 g juodojo šokolado
70 ml grietinėlės 35 proc.
Papuošimui:
5-6 šviežių braškių

Šokoladas sulaužomas gabaliukais, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol šokoladas ištirpsta. Braškės nuplaunamos nusausinamos ir apšlakstomos šokoladiniu glajumi. Šokoladinis glajus atvėsinamas ir tolygiai paskleidžiamas jau ant sustingusio torto viršaus. Šokoladiniam glajui sustingus, tortas „Paukščių pienas“ papuošiamas braškėmis. Skanaus.

Komentarai

2014-05-03
Vilma
Kokio skersmens forma turetu buti, kad gautusi ne per storas ir ne per plonas tortukas?
2014-01-25
patiekalu-receptai.lt
Teisingai padarytas nesubliuks Mirktelti
2014-01-25
Sofija
Jei palikti tortuka nakciai, jam nieko neatsitiks? Nesubliuks? Šypsena
2013-11-07
Aura
Oi, nuostabus receptas! Pirma karta pabandziau ir viskas gavosi taip kaip reikia.  Myliu Tai buvo nuostabi staigmena mano vyrui ir vaikams. Labai jums aciu uz si pakankamai lengva recepta kuriuo bet kada galiu pradziuginti savo mylimuosiuos. Myliu  Mirktelti
2013-11-03
Ornella
O galima nedeti braškiu ant viršaus? Šypsena
2013-05-17
jolce
Vakar kepiau si torciuka, musu seimynai labai patikoŠypsena...Aciu uz receptukaŠypsena
2013-05-01
patiekalu-receptai.lt
Sustingimo laikas priklauso nuo želatinos kiekio, kokybės ir aplinkos temperatūros.
2013-05-01
Otilija
Kiek laukti kol suflė sustings, kad deti antra biskvita?
2012-11-30
deimante
Man labai patiko sie patiekalai. Gal galetumete ikelti dar saldumynu.
2012-06-15
Jurga
Labai skanus tortas gavosi ir nesudėtingai pagaminamas. Į suflė suspaudžiau dvi nesultingas citrinas ir abiejų žievelę sutarkavau, tai mums, nesaldžių tortų mėgėjams, buvo pats tas, gaivus citrininis paukščių pienas.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes tortas su avietemis
Varškės tortas su avietėmis
Varškės tortas su šviežiomis ar šaldytomis avietėmis bei aviečių želė.
sampano skonio tortas su braskemis
Šampano skonio tortas su braškėmis
Išskirtinio skonio šampano skonio tortas su braškėmis. Skanus , lengvas ir labai viliojantis.
riesutinis tortas
Riešutinis tortas
Riešutinis tortas. Itin lengvai paruošiamas skanus riešutinis tortas su kondensuotu pienu ar "Rududu" kremu. Receptas su nuotraukomis.
Vengriskas tortas Esterchazy 1
Vengriškas tortas "Esterhazy"
Vengriškas tortas "Esterhazy"

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vita
Ačiū už receptą. O ar mėsytė nebūna kieta jeigu iškart dedami rauginti agurkai?
Gitana
Labai skanus tortas. Viskas puikiai pavyko.
patiekalu-receptai.lt
Mėsa iškepa tik nereikia stengtis įdaro įdėti per daug, reikėtų šiek tiek suploti, kad gautusi plokščia, plonesnė forma. Sėkmės.
Lolita
O idaras iskepa? Nebuna zalias? Nes pati tesla aliejuje gan greit tampa traski.
Giedre
Super, visa seimyna patenkinta liko Myliu