Mums reikės:
✓
100 g virtų baravykų
✓
100 g virtų voveraičių
✓
150 ml grietinėlės
✓
80 g fermentinio sūrio
✓
džiūvėsėlių, druskos, pipirų, petražolių
Gaminame.
Bulvių - grybų apkepasBulvės nulupamos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Bulvės nusunkiamos, įdedama sviesto, įmušamas 1 kiaušinis ir sutrinama bulvių piurė.
Baravykai supjaustomi juostelėmis, vienas svogūnas susmulkinamas ir viskas apkepinama aliejuje.
Pabarstoma druska. Voveraitės (didesnės pasmulkinamos) atskirai pakepinamos su kitu supjaustytu svogūnu.
Kepimo forma patepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Pusė kiekio bulvių piurė sumaišoma su pakepintais baravykais ir sudedama į kepimo formą. Ant viršaus sudedamos pakepintos voveraitės
ir uždengiama likusia bulvių piurė. Kiaušinis išplakamas su grietinėle, suberiamas sutarkuotas sūris, įberiama druskos, pipirų ir užpilama ant apkepo.
Bulvių - grybų apkepas dedamas į orkaitę ir kepamas 25-30 min. 190 laipsnių temperatūroje. Skanaus.