Mums reikės:
✓
300 g kiaulienos faršo
Gaminame.
Kėdainių blynaiBulves Kėdainių blynams nuplauname, nuskutame, sutarkuojame smulkia trintuve, nereikalingą skystį nupilame. Į bulvių tarkius blynams sudedame kiaušinius ir druską.
Į kiaulienos faršą, Kėdainių blynų įdarui, dedame druskos, pipirų, susmulkintą svogūną ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po šaukštą bulvių tarkio ir suformuojame tarkuotų bulvių blyną. Ant buvių tarkio blyno dedame kiaulienos faršo įdaro ir ant viršaus vėl dedame šaukštą bulvių tarkio.
Kėdainių bulviniai blynai gerai apkepami iš abiejų pusių.
Jei prisibijoma, kad blynų viduje faršas liks neiškepęs, Kėdainių blynai kelioms minutėms įdedami į mikrobangų krosnelę arba orkaitę.
Kėdainių bulviniai blynai valgomi su grietine ar padažu. Prie Kėdainių blynų labai tinka
džiovintų grybų padažas. Skanaus.