Mums reikės:
✓
2 apvalių (pailgų) ruginių duonelių
✓
300 g jautienos faršo
✓
1 nedidelio svogūno
✓
0,5 geltonos paprikos
✓
40 ml acto 9 proc.
✓
2 arb. š. Dižono garstyčių
✓
1 arb. š. cukraus
✓
kelių salotų lapų
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele.Į dubenį įpilama 150 ml vandens, supilamas actas, suberiamas cukrus, žiupsnelis druskos ir išmaišoma, kad ištirptų. Svogūnas supjaustomas žiedais, sudedamas į marinatą ir paliekamas 15-20 min. pasimarinuoti. Paprika supjaustoma pusžiedžiais, agurkai – griežinėliais, ruginės duonelės perpjaunamos per pusę horizontaliai.
Į jautienos faršą įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma. Paruoštas jautienos faršas padalinamas pusiau ir suformuojami du 1 cm storio paplotėliai. Dedama į įkaitintą keptuvę ir apkepama iš abiejų pusių po 2-3 min., paspaudžiant mentele, kad išsilaikytų paplotėlio forma ir vienodai apskrustų. Faršo paplotėliai išimami iš keptuvės, sudedamos ruginių duonelių puselės (nupjauta puse į apačią) ir pakepama apie 1 min. Ant dviejų duonelės puselių užtepama kečupo, uždedama po jautienos paplotėlį, patepama garstyčiomis, išdėliojami paprikų pusžiedžiai, agurkų grežinėliai, marinuotų svogūnų žiedai,
uždedami keli salotų lapai ir uždengiama kita duonelės pusele.
Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar lengvomis salotomis. Skanaus.