Į jautienos faršą įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma. Paruoštas jautienos faršas padalinamas pusiau ir suformuojami du 1 cm storio paplotėliai. Dedama į įkaitintą keptuvę ir apkepama iš abiejų pusių po 2-3 min., paspaudžiant mentele, kad išsilaikytų paplotėlio forma ir vienodai apskrustų. Faršo paplotėliai išimami iš keptuvės, sudedamos ruginių duonelių puselės (nupjauta puse į apačią) ir pakepama apie 1 min. Ant dviejų duonelės puselių užtepama kečupo, uždedama po jautienos paplotėlį, patepama garstyčiomis, išdėliojami paprikų pusžiedžiai, agurkų grežinėliai, marinuotų svogūnų žiedai,
uždedami keli salotų lapai ir uždengiama kita duonelės pusele. Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele patiekiami su šviežiomis daržovėmis ar lengvomis salotomis. Skanaus.