Mums reikės:
Tešlai:
Įdarui:
✓
125 g grietinėlės (10-13 proc.)
✓
druskos, pipirų, petražolių
Gaminame.
Pyragas su voveraitėmisĮ persijotus miltus įberiamas žiupsnelis druskos, įmušamas kiaušinis, sudedamas suminkštintas sviestas ir išminkoma tešla.
Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 40 min. dedama į šaldytuvą. Voveraitės švariai nuplaunamos, nusausinamos ir stambiai supjaustomos. Kumpis supjaustomas nedideliais kubeliais, svogūnai – pusžiedžiais. Keptuvėje apkepinamas kumpis, sudedamos voveraitės, svogūnai ir ant stiprios ugnies pakepinama apie 10-12 min. Tešla iškočiojama ir dedama į neaukštą banguotais kraštais formą. Tešla keliose vietose subadoma šakute ir gerai prispaudžiama prie formos kraštų.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Svarbu neperkepti pyrago pagrindo nes jis tampa sausokas. Kiaušiniai išplakami su grietine, grietinėle, įberiama druskos, pipirų ir susmulkintų petražolių. Ant iškepusio pyrago pado sudedamos voveraitės. Užpilama grietinėlės-kiaušinių plakiniu.
Pyragas dedamas į orkaitę ir kepamas dar apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Pyragas su voveraitėmis patiekiamas karštas, tačiau skanus ir šaltas. Gero apetito.