Mums reikės:
✓
4 kietesnių kriaušių
✓
160 g kiaulienos faršo
✓
60 g Parmezano sūrio
✓
saujos džiūvėsėlių
✓
kelių svogūnų laiškų
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Kriaušės su Parmezano sūriuKriaušės nuplaunamos, perpjaunamos pusiau, išvalomos sėklos, padaroma duobutė įdarui.
Kriaušių puselės patepamos sviestu, dedamos į įkaitintą orkaitę ir griliaus režimu pakepinamos 3 - 4 min.
Faršas kelias minutes pakepinamas keptuvėje su svogūnų laiškais. Nuolat maišant suberiami džiūvėsėliai, pabarstoma druska, pipirais. Paruoštu įdaru užpildomos kriaušių puselės. Pabarstoma tarkuotu parmezano sūriu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama, kol sūris gražiai paruduoja.
Kriaušės su Parmezano sūriu - puiki užkandėlė prie vyno taurės. Skanaus.