Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami

sluoksniuotos teslos uzkandele su saliami
Mums reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g saliami dešros
70 g puskiečio fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
0,5 arb. š. džiovinto raudonėlio
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami
Saliami dešra, sūris supjaustomi gabaliukais ir suberiami į blenderį. Sudedamos dviejų rūšių garstyčios, suberiami čiobreliai, raudonėliai, pipirai ir susmulkinama iki trupinių (turi būti ne tyrė).
Stalo paviršius pabarstomas miltais, dedama sluoksniuota tešla ir truputį, viena kryptimi pakočiojama. Iškočiotas tešlos lakštas patepamas išplaktu kiaušiniu, vienodai paskirstomas paruoštas įdaras su saliami ir suvyniojama į sluoksniuotos tešlos vyniotinį. Gautas vyniotinis suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas 15 min. į šaldiklį. Išvyniojama iš plėvelės ir supjaustoma 1 cm griežinėliais.sluoksniuotos teslos uzkandele su saliami 1
Paviršius aptepamas kiaušinio plakiniu. Sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol užkandėlė gražiai pagelsta. Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami puikiai tinka prie vyno taurės. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas