Mums reikės:
✓
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
✓
100 g saliami dešros
✓
70 g puskiečio fermentinio sūrio
✓
1 arb. š. Dižono garstyčių
✓
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
✓
0,5 arb. š. džiovinto raudonėlio
✓
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
✓
maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliamiSaliami dešra, sūris supjaustomi gabaliukais ir suberiami į blenderį. Sudedamos dviejų rūšių garstyčios, suberiami čiobreliai, raudonėliai, pipirai ir susmulkinama iki trupinių (turi būti ne tyrė).
Stalo paviršius pabarstomas miltais, dedama sluoksniuota tešla ir truputį, viena kryptimi pakočiojama. Iškočiotas tešlos lakštas patepamas išplaktu kiaušiniu, vienodai paskirstomas paruoštas įdaras su saliami ir suvyniojama į sluoksniuotos tešlos vyniotinį. Gautas vyniotinis suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas 15 min. į šaldiklį. Išvyniojama iš plėvelės ir supjaustoma 1 cm griežinėliais.
Paviršius aptepamas kiaušinio plakiniu. Sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12-15 min., kol užkandėlė gražiai pagelsta.
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami puikiai tinka prie vyno taurės. Skanaus.