Mums reikės:
Tešlai:
✓
žiupsnelio druskos
Įdarui:
✓
1 nedidelės kopūsto galvos
✓
200 g rūkytos šoninės
✓
žalumynų (petražolių, krapų)
Gaminame.
Pyragas su kopūstais, šonine ir kiaušiniais
Tešlai: sviestas sutarkuojamas burokine trintuve. Persijoti miltai sumaišomi su druska ir suberiami į sviestą. Trinama pirštais, kol masė tampa biri. Supilama grietinė ir užminkoma tešla. Tešla padalijama į dvi dalis (viena dalis truputį didesnė), suvyniojama į plėvelę ir dedama 1 val. į šaldytuvą.
Įdarui: Smulkiai pjaustytas kopūstas paverdamas pasūdytame vandenyje 7-10 min., kol suminkštėja. Kopūstai supilami į kiaurasamtį ir paliekami nusivarvėti. Rūkyta šoninė supjaustoma kubeliais ir pakepinama kartu su smulkintu svogūnu. Penki kiaušiniai išverdami kietai, atvėsinami ir supjaustomi kubeliais. Visi ingredientai sudedami į dubenį, įmušamas kiaušinis, suberiami susmulkinti žalumynai, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.
Didesnė tešlos dalis iškočiojama ir įklojama į kepimo formą. Sudedamas paruoštas įdaras, išlyginama
ir uždengiama kitu iškočiotu tešlos lakštu.
Pyrago kraštai gerai užspaudžiami, viršus subadomas šakute.
Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
1 valg. š. pieno
Pyrago viršus aptepamas kiaušinio trynio ir pieno plakiniu.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.
Pyragas su kopūstais, šonine ir kiaušiniais patiekiamas karštas. Skanaus.