Mums reikės:
✓
300 g kalakutienos filė
✓
300 ml konservuotų raudonųjų pupelių
✓
150 g pomidorų padažo arba pomidorų
✓
200 ml vištienos sultinio
✓
1 geltonos paprikos
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
30 g šviežių kalendros lapų
✓
alyvuogių aliejaus
✓
žiupsnelio kmynų, maltų čili pipirų
Gaminame.
Buritos (burrito) su kalakutiena
Burrito - tai ploni apvalūs kukurūzų ar kvietinių miltų papločiai (tortilijos) susukti su įdaru.
Pirmiausia paruošiamas
burrito įdaras. Kalakutienos filė supjaustoma juostelėmis. Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, sudedamos kalakutienos juostelės ir lengvai apkepinamos.
Suberiamas susmulkintas česnakas ir dar pakepinama 1-2 min. Sudedamos konservuotos pupelės (be skysčio), juostelėmis supjaustyta paprika, įberiama kmynų, čili pipirų ir viskas pakepinama 2-3 min. Įpilama sultinio, pasūdoma ir patroškinama 10 min.
Suberiami susmulkinti kalendros lapai, pomidorų padažas arba smulkiai supjaustyti pomidorai (be odelės), išmaišoma ir patroškinama 3-5 min.
Tortilijos įvyniojamos į foliją ir pašildomos iki 170 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 min.
Ant kiekvienos pašildytos tortilijos vidurio dedama paruošto įdaro (apatinis tortilijos kraštas užlenkiamas į viršų) ir suvyniojama. Galima tortilijas sulankstyti kaip vokelį.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudedamos tortilijos, uždengiamos folija ir kepamos 175 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Vėliau folija nuimama ir dar pakepama 5 min. Buritos (burrito) su kalakutiena paruoštos. Skanaus.