Mums reikės:
✓
160 g kieto fermentinio sūrio
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Gaminame.
Sūrio suflėSūris sutarkuojamas. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Sviestas su miltais pakepinami keptuvėje, kol gražiai pagelsta. Maišant supilamas pakaitintas pienas ir pastoviai maišant pakaitinama 8-10 min., kol masė sutirštėja. Pagardinama druska, pipirais, muskato riešutu ir nuimama nuo ugnies. Į pravėsusią masę sudedamas sūris, kiaušinių tryniai ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Pamažu supilami išplakti baltymai ir lengvai išmaišoma. Paruošta masė sudedama į sviestu išteptus ir miltais pabarstytus
suflė indelius, paliekant nuo viršaus 1,5-2 cm. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Svarbu neatidarinėti orkaitės durelių, kad sūrio suflė nesubliukštų. Iškepusi
sūrio suflė patiekiama nedelsiant. Skanaus.