Sūrio suflė

surio sufle
Mums reikės:
160 g kieto fermentinio sūrio
60 g sviesto
40 g miltų
350 ml pieno
4 kiaušinių
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Gaminame. Sūrio suflė
Sūris sutarkuojamas. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Sviestas su miltais pakepinami keptuvėje, kol gražiai pagelsta. Maišant supilamas pakaitintas pienas ir pastoviai maišant pakaitinama 8-10 min., kol masė sutirštėja. Pagardinama druska, pipirais, muskato riešutu ir nuimama nuo ugnies. Į pravėsusią masę sudedamas sūris, kiaušinių tryniai ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Pamažu supilami išplakti baltymai ir lengvai išmaišoma. Paruošta masė sudedama į sviestu išteptus ir miltais pabarstytus suflė indelius, paliekant nuo viršaus 1,5-2 cm. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Svarbu neatidarinėti orkaitės durelių, kad sūrio suflė nesubliukštų. Iškepusi sūrio suflė patiekiama nedelsiant. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas