Mums reikės:
Tešlai:
✓
žiupsnelio druskos
Įdarui:
✓
120 g fetos sūrio
✓
100 g džiovintų pomidorų
✓
100 ml grietinėlės 35 proc.
✓
0,5 arb. š. itališkų žolelių mišinio
Gaminame.
Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidoraisSviestas supjaustomas gabaliukais, sumaišomas su persijotais miltais ir trinama pirštais, kol masė tampa biri. Sudedama grietinė, įberiamas žiupsnelis druskos ir minkoma iki vientisos masės. Paruošta tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir dedama 1val. į šaldytuvą.
Įdarui: kiaušiniai išplakami su grietinėle, druska ir pipirais. Kumpis, džiovinti pomidorai supjaustomi juostelėmis. Fetos sūris sutrupinamas.
Tešla iškočiojama ir dedama į neaukštą banguotais kraštais formą. Tešla keliose vietose subadoma šakute, gerai prispaudžiama prie formos kraštų ir dedama į šaldymo kamerą 10 min. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min., kol gražiai pagelsta.
Išimama iš orkaitės, ant iškepusio pyrago pagrindo išdėliojamos kumpio, džiovintų pomidorų juostelės, suberiamas sutrupintas fetos sūris ir užpilama kiaušinių-grietinėlės plakiniu. Pabarstoma itališkų žolelių mišiniu ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min. Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais patiekiamas su daržovių salotomis. Skanaus.