Omletas su kumpiu ir grybais

omletas su kumpiu ir grybais
Mums reikės:
6 kiaušinių
220 g kumpio
220 g voveraičių ar kitokių virtų grybų
70 ml pieno
1 pomidoro
1 paprikos
1 nedidelio svogūno
3 valg. šaukštų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
pundelio krapų, petražolių
Gaminame. Omletas su kumpiu ir grybais
Svogūnas nulupamas ir supjaustomas kubeliais. Paprika perpjaunama pusiau, išvalomos sėklos ir supjaustoma nedideliais kubeliais. Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus ir apkepinami svogūnai ir paprika. Kada daržovės suminkštėja, sudedamas kubeliais supjaustytas kumpis ir viskas kartu pakepinama 3-5 min. Pabarstoma druska, pipirais. Apkepintos daržovės sudedamos į lėkštę. Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus ir apkepinami grybai. Grybai sumaišomi su daržovėmis.
Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, smulkintais žalumynais ir šaukštu aliejaus. Į didelę įkaitintą keptuvę išpilamas kiaušinių plakinys. Keptuvė, kurioje kepamas omletas turi būti storu dugnu. Kepama ant silpnos ugnies vis pakeliant kraštus, kad skystis subėgtų po omletu. Kai omletas sutirštėja, į jo vidury sudedamas įdaras. Atsargiai perlenkiama pusiau ir dar truputį pakepama. Patiekiant, omletas su kumpiu ir grybais padalijamas į 2-3 dalis, sudedamas į lėkštes, papuošiamas pomidoro gabaliukais ir žalumynais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas