Mums reikės:
✓
220 g voveraičių ar kitokių virtų grybų
✓
1 nedidelio svogūno
✓
3 valg. šaukštų aliejaus
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
pundelio krapų, petražolių
Gaminame.
Omletas su kumpiu ir grybaisSvogūnas nulupamas ir supjaustomas kubeliais. Paprika perpjaunama pusiau, išvalomos sėklos ir supjaustoma nedideliais kubeliais. Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus ir apkepinami svogūnai ir paprika. Kada daržovės suminkštėja, sudedamas kubeliais supjaustytas kumpis ir viskas kartu pakepinama 3-5 min. Pabarstoma druska, pipirais. Apkepintos daržovės sudedamos į lėkštę. Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus ir apkepinami grybai. Grybai sumaišomi su daržovėmis.
Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, smulkintais žalumynais ir šaukštu aliejaus. Į didelę įkaitintą keptuvę išpilamas kiaušinių plakinys. Keptuvė, kurioje kepamas omletas turi būti storu dugnu. Kepama ant silpnos ugnies vis pakeliant kraštus, kad skystis subėgtų po omletu. Kai omletas sutirštėja, į jo vidury sudedamas įdaras. Atsargiai perlenkiama pusiau ir dar truputį pakepama. Patiekiant,
omletas su kumpiu ir grybais padalijamas į 2-3 dalis, sudedamas į lėkštes, papuošiamas pomidoro gabaliukais ir žalumynais. Skanaus.