Mums reikės:
✓
150 g kieto fermentinio sūrio
✓
3 skiltelių česnako
Gaminame.
Užkepti baklažanaiBaklažanus supjaustome išilgai 1-2 cm storio riekelėmis arba griežinėliais, pabarstome druska, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame pastovėti 30-40 min. Druska ištraukia iš baklažanų kartumą, o pamirkę vandenyje, sugeria mažiau riebalų juos apkepinant. Pomidorus supjaustome 1 cm storio griežinėliais. Baklažanus nusausiname ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.
Apkepintus baklažanus pabarstome druska. Ant baklažanų griežinėlių dedame pomidorų griežinėlius ir pabarstome susmulkintu česnaku.
Fermentinį sūrį sutarkuojame ir pabarstome ant pomidorų.
Galima pabarstyti ir smulkintomis petražolėmis ar bazilikais. Paruoštus baklažanų griežinėlius dedame į orkaitę ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.
Užkepti baklažanai ne tik puiki karšta užkandėlė, bet ir garnyras prie karštų patiekalų. Gero apetito.
Violeta
Baklazanai kepti aliejuje, o paskui dar kepti orkaitej 30 min! Kodel tiek
ilgai? Apvertus baklazanus keptuveje, uzdeti pomidoro, surio, uzdengti ir iskeps
viskas vienu metu, nereiks nei orkaites jungti, nei laiko gaisti, nei energijos
naudoti

)))