Mums reikės:
✓
1 stiklinės grikių
✓
150 g pievagrybių
✓
kelių griežinėlių čili pipiro
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Grikiai su daržovėmis ir grybaisGrikiai perplaunami šaltu vandeniu, suberiami į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdami. Svogūnai, morkos supjaustomi kubeliais, pievagrybiai - juostelėmis.
Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, suberiamos daržovės ir pakepinama 3-4 min. Tada suberiami pievagrybiai, čili pipirai, įberiama druskos, pipirų, uždengiama ir patroškinama apie 10 min. Skystis, kurį išskiria pievagrybiai, turi pilnai išgaruoti.
Suberiami grikiai, išmaišoma ir pakaitinama 1 min.
Grikiai su daržovėmis ir grybais - labai paprasta, pigu ir skanu. Gero apetito.