Mums reikės:
✓
200 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
✓
900 ml vištienos sultinio
✓
100 ml balto sauso vyno
✓
50 g Parmezano sūrio
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
saujelės džiovintų grybų
✓
1 valg. š. susmulkintų petražolių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Risotto su voveraitėmisDžiovinti grybai užpilami šaltu vandeniu ir paliekami 1 val., po to vanduo nupilamas, grybai nusausinami ir supjaustomi juostelėmis. Svogūnas susmulkinamas ir apkepinamas svieste (25 g). Suberiami džiovinti grybai ir pakepinama dar pora minučių. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Supilama dalis karšto vištienos sultinio, kad apsemtų ryžius ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant.
Risotto ryžiai turi būti truputį kietoki (kaip al dente pasta), tai užtrunka apie 15 min.
Kitoje keptuvėje, likusiame svieste apkepinamas susmulkintas česnakas, suberiamos voveraitės (jei voveraitės nedidelės, nepjaustomos) ir pakepinama 10-12 min. Voveraitės sumaišomos su ryžiais, pagardinama druska, pipirais, uždengiama ir paliekama porai minučių. Suberiamas sutarkuotas parmezano sūris ir viskas išmaišoma. Svarbu atsiminti, kad gaminant risotto ryžių nereikia plauti, nes nusiplauna dalis krakmolo. Risotto su voveraitėmis pabarstomas susmulkintomis petražolėmis ir patiekiamas. Skanaus.