Ryžių košė moliūge

ryziu kose moliuge
Mums reikės:
1 nedidelio moliūgo
1 stiklinės ryžių
4 kiaušinių
150 g sviesto
200 ml grietinės
2 valg. šaukštų medaus
50 ml brendžio
saujos razinų
žiupsnelio cinamono
Gaminame. Ryžių košė moliūge
Moliūgą gerai nuplauname, nusausiname, gražiai nupjauname viršų ir išskobiame moliūgo vidų. Išskobtą moliūgo minkštimą susmulkiname, dedame į puodą ir verdame kol gaunasi vientisa masė. Kitame puode išverdame ryžius. Razinas nuplauname verdančiu vandeniu ir kelioms minutėms pamerkiame į brendį. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakame iki putų.
Į virtus ryžius sudedame suminkštintą sviestą, grietinę, nuvarvintas razinas, išvirtą moliūgo minkšimą ir viską gerai išmaišome. Į ryžių masę atsargiai įmaišome trynius, išplaktus baltymus ir  medų. Masę sudedame į išskobtą moliūgą, viršų pabarstome cinamonu, uždengiame moliūgo dangčiu ir troškiname orkaitėje apie 20 min. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas