Mums reikės:
✓
1 nedidelio moliūgo
✓
1 stiklinės ryžių
✓
2 valg. šaukštų medaus
✓
žiupsnelio cinamono
Gaminame.
Ryžių košė moliūgeMoliūgą gerai nuplauname, nusausiname, gražiai nupjauname viršų ir išskobiame moliūgo vidų. Išskobtą moliūgo minkštimą susmulkiname, dedame į puodą ir verdame kol gaunasi vientisa masė. Kitame puode išverdame ryžius. Razinas nuplauname verdančiu vandeniu ir kelioms minutėms pamerkiame į brendį. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakame iki putų.
Į virtus ryžius sudedame suminkštintą sviestą, grietinę, nuvarvintas razinas, išvirtą moliūgo minkšimą ir viską gerai išmaišome. Į ryžių masę atsargiai įmaišome trynius, išplaktus baltymus ir medų. Masę sudedame į išskobtą moliūgą, viršų pabarstome cinamonu, uždengiame moliūgo dangčiu ir troškiname orkaitėje apie 20 min. Skanaus.