Mums reikės:
✓
200 g šaldytų žirnelių
✓
250 g vištienos sultinio
✓
3 valg. šaukštų aliejaus
✓
druskos, pipirų, šafrano
Gaminame.
Ryžiai turkiškaiŠaldytus žirnelius suberiame į verdantį vandenį, paverdame 3-5 minutes ir nupilame vandenį. Ryžius gerai perplauname šaltu vandeniu. Užpilame ryžius vištienos sultiniu, įberiame šafrano, pipirų, sandariai uždengiame ir ant vidutinės ugnies verdame, kol išgaruoja skystis. Vermišėlius apkepiname aliejuje, kol tampa auksines spalvos, pabarstome druska. Suberiame ryžius, žirnelius, gerai išmaišome ir pakaitiname pora minučių. Uždengiame ir paliekame 5-7 min. pastovėti. Ryžiai turkiškai patiekiami kaip garnyras prie vištienos, žuvies patiekalų.
Ryžiai turkiškai gali būti patiekti su daržovėmis kaip atskirą patiekalą. Skanaus.