Mums reikės:
✓
200 g grikių kruopų
✓
300 g virtos vištienos
✓
150 g fermentinio sūrio
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Grikių kruopų apkepas su vištienaSausos grikių kruopos truputį paskrudinamos sausoje keptuvėje. Grikių kruopos užpilamos 2 stiklinėmis verdančio vandens, įberiama druskos ir verdama ant silpnos ugnies apie 15-17 min., kol sugeria visą vandenį. Išvirę grikiai atvėsinami. Sūris sutarkuojamas stambia trintuve. Svogūnai nulupami, smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste. Sudedama gabaliukais supjaustyta virta vištiena ir pakepinama pora minučių. Įdedami 2 v. šaukštai grietinės, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.
Kepimo forma patepama riebalais, suberiama pusę kiekio grikių, pabarstoma tarkuotu sūriu, ant viršaus sudedami pakepinti svogūnai su vištiena ir vėl pabarstoma sūriu. Ant viršaus suberiami likę grikiai. Grietinė išplakama su kiaušiniais ir užpilama ant grikių apkepo. Apkepo viršus apibarstomas likusiu sūriu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepęs, grikių kruopų apkepas su vištiena, pravėsinamas, supjaustomas gabaliukais ir patiekiamas. Skanaus.