Mums reikės:
✓
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
✓
250 g moliūgo minkštimo
✓
125 ml balto sauso vyno
✓
1 l vištienos ar daržovių sultinio
✓
100 g Parmezano sūrio
✓
1-2 šakelių šviežių šalavijų
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Risotto su moliūgais ir šalavijaisMoliūgas ir poras supjaustomi kubeliais. 30 g sviesto ištirpinama keptuvėje, suberiami poro kubeliai ir apkepinama kelias minutes. Suberiami moliūgo kubeliai ir apkepinama 5 min., pamaišant. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama 0,5 l karšto vištienos ar daržovių sultinio ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Ryžiai neturi ištižti, jie turi sugerti tiek skysčio, kiek jiems reikia, ir ne daugiau. Risotto ryžiai turi būti al dente (truputį kietoki). Įdedama 30 g sviesto, suberiamas smulkiai sutarkuotas parmezano sūris ir gerai išmaišoma.
Į kitą keptuvę sudedamas likęs sviestas, ištirpinama ir greitai apkepinami susmulkinti šalavijo lapeliai. Supilama į risotto ir gerai išmaišoma.
Risotto su moliūgais ir šalavijais patiekiamas karštas, papuoštas šalavijo lapeliu. Skanaus.