Mums reikės:
✓
1 stiklinės pieno
✓
2 valg. šaukštų cukraus
✓
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Įdarui:
✓
1 valg. šaukšto cukraus
✓
1 arb. šaukštelio cinamono
Gaminame.
Lietiniai blynai su bananaisĮ dubenį suberiame persijotus miltus, cukrų, įmušame kiaušinius. Visą laiką maišant šaukštu ar plaktuvu supilame pieną, kad miltai nesušoktų į gumuliukus. Užmaišytą lietinių tešlą paliekame 30 min. Keptuvę patepame aliejumi ir gerai įkaitiname. Plonu sluoksniu įpilame lietinių tešlos ir lygiai paskirstome visoje keptuvėje. Kai lietinis blynas pagelsta, apverčiame ir apkepiname kitą lietinio blyno pusę.
Bananus nulupame, supjaustome griežinėliais ir sudedame į dubenį. Ant bananų griežinėlių suberiame cukrų, cinamoną ir atsargiai išmaišome.
Ant kiekvieno iškepto lietinio blyno dedame bananų įdaro.
Sulenkiame trikampiu.
Lietiniai blynai su bananais sudedami į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Lietiniai blynai su bananais paruošti.
Lietiniai blynai su bananais skanu su trintomis žemuogėmis, plakta grietinėle. Gero apetito.