Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 valg. š. aliejaus
✓
žiupsnelio druskos
Įdarui:
✓
900 g avienos (kiaulienos) faršo
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Mantai (manti) - nacionalinis uzbekiškas patiekalas.
Iš miltų, kiaušinių, vandens, druskos ir aliejaus užminkoma tešla. Tešla turi būti elastinga, vidutinio kietumo, turi nelipti prie rankų. Tešla pridengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas įdaras: svogūnai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Į mėsos faršą suberiami svogūnai, druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Įpilama vandens arba natūralaus mėsos sultinio, kad įdaras būtų kuo sultingesnis ir vėl gerai išmaišoma.
Tešla plonai iškočiojama, išspaudžiami maždaug 10-12 cm skersmens apskritimai, į jų vidurį įdedama įdaro. Du vienas prieš kitą esantys kraštai sulipdomi.
Imami du kampučiai pagal ilgesnį šoną ir jie kartu sulipdomi. Palei kitą šoną taip pat sulipdomi ir kiti du kampučiai.
Pagaminti
mantai sudedami į garpuodį ir
verdami garuose 30 - 40 min.
Garuose išvirę mantai sudedami į lėkštes ir patiekiami su grietine.
Mantai skanu su grybų padažu. Skanaus.
Lina
Tikriems mantams įdaras daromas ir riebios jautienos, kuri stambiai sumalama. Supjaustytus svogūnus reikia rankomis sugniaužyti su druska, kad išsiskirtų sultys. Dar reikia pakaitinti aliejų ir karštą užpilti ant mėsos faršo. Viską išmaišyti. Faršas turi būti pakankamai šlapias. Jei per sausa, tai įpilti karšto vandens.