Mantai (manti)

mantai
Mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų
250 ml vandens
1-2 kiaušinių
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
900 g avienos (kiaulienos) faršo
500 g svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Mantai (manti) - nacionalinis uzbekiškas patiekalas.
Iš miltų, kiaušinių, vandens, druskos ir aliejaus užminkoma tešla. Tešla turi būti elastinga, vidutinio kietumo, turi nelipti prie rankų. Tešla pridengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas įdaras: svogūnai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Į mėsos faršą suberiami svogūnai, druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Įpilama vandens arba natūralaus mėsos sultinio, kad įdaras būtų kuo sultingesnis ir vėl gerai išmaišoma.
Tešla plonai iškočiojama, išspaudžiami maždaug 10-12 cm skersmens apskritimai, į jų vidurį įdedama įdaro. Du vienas prieš kitą esantys kraštai sulipdomi.mantai 2
Imami du kampučiai pagal ilgesnį šoną ir jie kartu sulipdomi. Palei kitą šoną taip pat sulipdomi ir kiti du kampučiai.mantai 4
Pagaminti mantai sudedami į garpuodį ir verdami garuose 30 - 40 min.mantai 5
Garuose išvirę mantai sudedami į lėkštes ir patiekiami su grietine. Mantai skanu su grybų padažu. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

zuzbekas
Mielieji, bulves Ferganoj kur gaminami geriausi mantai, o ir prie Syrdarjos neauga, zemes joms ten gaila Šypsena tad mantai tai kuo paprasciau tuo skanesni. Mesa, svogunai, daug zoles ir plonai iskociota tesla - its key. Dar, tradicinis vyniojimas su 4 skylem gerai, bet galima daryti ir asotelius su skylute. Mmm kox sultinux susirenka Šypsena
Algis
Nera ir kalbos.... aisku, kad idaras daromas is avienos, trupuciu bulviu ir svogunu. Aisku gal yra ir tokiu kurie daro idara is varskes ar pan. ir galvoja, kad tai yra mantai. Taip ir cia su jautiena, bet taip uztikrintai teigti kad tai yra tikrasis idaras....Šypsena na ka as zinau.... Juokas
Alex
Drįsčiau suabejoti Linos teigimu, kad uzbekai mantams naudoja jautieną Šypsena. Naudojama aviena t.y. ėriuko mėsa, o vietoj siūlomo aliejaus naudojami avienos taukai (50gr.) Mirktelti
Lina
Tikriems mantams įdaras daromas ir riebios jautienos, kuri stambiai sumalama. Supjaustytus svogūnus reikia rankomis sugniaužyti su druska, kad išsiskirtų sultys. Dar reikia pakaitinti aliejų ir karštą užpilti ant mėsos faršo. Viską išmaišyti. Faršas turi būti pakankamai šlapias. Jei per sausa, tai įpilti karšto vandens.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas