Mums reikės:
✓
1 stiklinės cukraus
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
✓
6 valg. šaukštų džemo arba tirštos uogienės
Gaminame.
Trupininis pyragasAtšalusį sviestą stambiai sutarkuojame, suberiame miltus ir pamaišome. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, kepimo miltelius ir išminkome vientisą masę. Trečdalį tešlos atskiriame trupiniams. Į ją įberiame 2 valg. šaukštus miltų, išminkome ir pusvalandžiui dedame į šaldymo kamerą. Likusią tešlą taip pat dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome atšaldytą tešlą.
Ant tešlos išdėliojame obuolių skilteles.
Ant obuolių sudedame džemą arba uogienę.
Imame atšalusią tešlos dalį skirtą trupiniams ir tarkuojame stambia trintuve ant džemo ar uogienės.
Trupininis pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias
savaites)
niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar
tikrai pati kepiau
Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu
pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga,
skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s.
ir obuoliukai ir uogienes naudojasi
Rekomenduoju gaminti, juolab, kad
ingridientai paprastuciai.