patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis

agurkine sriuba su perlinemis kruopomis Mums reikės:
2,5 l mėsos sultinio
2-3 raugintų agurkų
150 g perlinių kruopų
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
1 valg. šaukšto aliejaus
krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis.
Perlines kruopas perplauname ir užmerkiame kelioms valandoms (geriausia nakčiai). Pamirkytas perlines kruopas suberiame į verdantį sultinį ir verdame apie 20 min. Jei kruopos nemirkytos verdame apie 30 - 35 min. Morką, svogūną supjaustome,  pakepiname aliejuje ir sudedame į sultinį.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais, dedame į sultinį ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Tada į sriubą suberiame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus ir dar paverdame kelias minutes. Patiekiant į stalą, agurkinė sriuba pabarstoma smulkintais krapais. Jei mėgstate, galima užbalinti grietine. Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis skani ir labai soti sriuba. Gero apetito.

Komentarai

2016-11-14
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
2016-08-02
Anna
Skanu gaunasi jeigu dar ideti kiaulienos ir ipilti siek tiek nerafinuoto saulegrazu aliejaus.
2015-09-01
Rasa
Superine sriuba, papildziau cili pipirais ir galkytem  Šypsena
2015-03-07
Uošvis
Įdėkit truputi čili pipirų, lauro lapo ir pakepinkit spirgiukus su svogunais ir morkomis. Bus pasaka Šypsena
2014-12-05
Viktorija
Inkstai nera blogis, tiesiog reikia juos pusdieni myrkit ir butinai bent kas valanda naujam vandeny, nebus smarves, sugaminau juos su skrandziu Liūdesys , todel sia sriuba bandysiu su sirdim gamint, manau turetu gautis visai neblogas patiekalas.
2014-11-23
Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
2014-07-18
Arturas
Pati skaniausia ir megiamiausi sriuba. Be to ir paruosimas labai paprastas ir lengvas Šypsena
2014-07-10
Mel
Sriubyte tai skani, bet nesutinku, su inkstais fe man. Ir inkstus paruosiau, isviriau atskirai vis tiek man jie smirdejo ir skonis jautesi.
2013-09-15
Karolina
labai skani sriubyte, ka tik issiviriau Šypsena dar idejau rukytu desreliu ( kad vyrui butu sociau) Šypsena))
2013-06-14
giedra
be inkstu, tai ne agurkyne, pabandykit, nesigailesit Šypsena
2012-01-10
Jolanta
Patiko net labai. Agurkine sriuba mano pati megstamiausia Juokas Myliu
2010-08-04
Vidmante
Labai skani agurkine sriuba. As dar papjaustytos virtos mesytes gabaliuku idejau...mmm Myliu
2010-07-28
Jūratė
Tikroji agurkinė sriuba turi būti su inkstukais, bet reikia juos paruošti. Gerai išmirkyti vandenyje, po to išvirti atskirai, ir supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą.Verdant inkstukus yra ne koks kvapas, bet skonis atsiperka.pabandykite, skanaus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.
tirsta darzoviu sriuba
Tiršta daržovių sriuba
Tiršta daržovių sriuba su baltosiomis bei šparaginėmis pupelėmis, džiovintais pomidorais, bulvėmis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.
pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.
zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu. Aštraus skonio sriuba.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.