patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis

agurkine sriuba su perlinemis kruopomis Mums reikės:
2,5 l mėsos sultinio
2-3 raugintų agurkų
150 g perlinių kruopų
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
1 valg. šaukšto aliejaus
krapų

Gaminame. Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis.
Perlines kruopas perplauname ir užmerkiame kelioms valandoms (geriausia nakčiai). Pamirkytas perlines kruopas suberiame į verdantį sultinį ir verdame apie 20 min. Jei kruopos nemirkytos verdame apie 30 - 35 min. Morką, svogūną supjaustome,  pakepiname aliejuje ir sudedame į sultinį.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais, dedame į sultinį ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Tada į sriubą suberiame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus ir dar paverdame kelias minutes. Patiekiant į stalą, agurkinė sriuba pabarstoma smulkintais krapais. Jei mėgstate, galima užbalinti grietine. Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis skani ir labai soti sriuba. Gero apetito.

Komentarai

2016-11-14
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
2016-08-02
Anna
Skanu gaunasi jeigu dar ideti kiaulienos ir ipilti siek tiek nerafinuoto saulegrazu aliejaus.
2015-09-01
Rasa
Superine sriuba, papildziau cili pipirais ir galkytem  Šypsena
2015-03-07
Uošvis
Įdėkit truputi čili pipirų, lauro lapo ir pakepinkit spirgiukus su svogunais ir morkomis. Bus pasaka Šypsena
2014-12-05
Viktorija
Inkstai nera blogis, tiesiog reikia juos pusdieni myrkit ir butinai bent kas valanda naujam vandeny, nebus smarves, sugaminau juos su skrandziu Liūdesys , todel sia sriuba bandysiu su sirdim gamint, manau turetu gautis visai neblogas patiekalas.
2014-11-23
Lina
Fu - kas gali valgyti su inkstais? Aš išvis jokių mėsgalių nededu, svogūniuką su morkyte pakepinu ant sviestuko ir valgom su grietine. Laaabai skanu. Visa šeimyna lapnoja Šypsena
2014-07-18
Arturas
Pati skaniausia ir megiamiausi sriuba. Be to ir paruosimas labai paprastas ir lengvas Šypsena
2014-07-10
Mel
Sriubyte tai skani, bet nesutinku, su inkstais fe man. Ir inkstus paruosiau, isviriau atskirai vis tiek man jie smirdejo ir skonis jautesi.
2013-09-15
Karolina
labai skani sriubyte, ka tik issiviriau Šypsena dar idejau rukytu desreliu ( kad vyrui butu sociau) Šypsena))
2013-06-14
giedra
be inkstu, tai ne agurkyne, pabandykit, nesigailesit Šypsena
2012-01-10
Jolanta
Patiko net labai. Agurkine sriuba mano pati megstamiausia Juokas Myliu
2010-08-04
Vidmante
Labai skani agurkine sriuba. As dar papjaustytos virtos mesytes gabaliuku idejau...mmm Myliu
2010-07-28
Jūratė
Tikroji agurkinė sriuba turi būti su inkstukais, bet reikia juos paruošti. Gerai išmirkyti vandenyje, po to išvirti atskirai, ir supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą.Verdant inkstukus yra ne koks kvapas, bet skonis atsiperka.pabandykite, skanaus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sriuba su briuselio kopustais
Sriuba su briuselio kopūstais
Daržovių sriuba su briuselio kopūstais, bulvėmis, svogūnais, morkomis, paprika, petražolės šaknimi, salierais, kiaušiniais bei grietine.
saltibarsciai
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai. Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai su burokėliais.
raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
darzoviu sriuba su farsu
Daržovių sriuba su faršu
Daržovių sriuba su faršu. Cukinijų, kopūstų, pomidorų, salierų, morkų, porų sriuba su mėsos faršo frikadelėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena