Mums reikės:
✓
800 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
✓
250 ml kokosų pieno
✓
750 ml daržovių sultinio
✓
1 nedidelio čili pipiro
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
✓
1 valg. š. sutarkuoto šviežio imbiero
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienuSvogūnas susmulkinamas ir apkepinamas svieste ar alyvuogių aliejuje iki auksinės spalvos. Sudedamas sutarkuotas imbieras, smulkiai supjaustytas poras, susmulkintas čili pipiras ir viskas pakepinama 2 min. Supilamas sultinys ir užvirinama. Suberiami žirneliai ir verdama 5-7 min., kol žirneliai suminkštėja. Pagardinama druska, pipirais ir nuimama nuo ugnies. Truputį pravėsinama ir sutrinama su blenderiu. Supilamas kokosų pienas, dedama ant ugnies ir užvirinama.
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu papuošiama mėtos šakele ir patiekiama. Skanaus.