Mums reikės:
✓
500 g lašišos ar upėtakio filė
✓
300 g išlukštentų krevečių
✓
1,5 -1,7 l daržovių ar žuvies sultinio
✓
200 g kons. kukurūzų
✓
250 ml grietinėlės 13 proc.
✓
1 valg. š. aliejaus
✓
1 valg. š. sviesto
✓
1 valg. š. susmulkintų krapų, petražolių
Gaminame.
Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmisMorka, salierų stiebai supjaustomi nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustomi svogūnai. Bulvės, lašišos filė supjaustoma kubeliais.
Puode įkaitinamas aliejus kartu su sviestu. Suberiami svogūnai, morkos, salierai ir ant vidutinės ugnies pakepinama 5-7 min., pamaišant.
Pamažu suberiami miltai ir nuolat maišant pakepinama dar 1 min. Supilamas sultinys ir užvirinama. Sudedamos bulvės ir ant vidutinės ugnies verdama apie 10-15 min., kol daržovės suminkštėja. Jei reikia įberiama druskos. Sudedami lašišos gabaliukai, krevetės, konservuoti kukurūzai ir ant nestiprios ugnies paverdama 4-5 min. Supilama grietinėlė ir pakaitinama, kol užverda. Suberiami krapai, petražolės, uždengiama ir paliekama 5 min. pastovėti.
Patiekiant, daržovių sriubą su lašiša ir krevetėmis, galima pagardinti laimo ar citrinos sultimis.
Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis paruošta. Skanaus.