Mums reikės:
✓
80 g fermentinio sūrio
✓
krapų, petražolių
Gaminame.
Trinta bulvių sriubaBulvės nuvalomos, supjaustomos gabaliukais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5-7 min. Morkos, svogūnai nuvalomi, supjaustomi gabaliukais ir keletą minučių pakepinami aliejuje. Sudedama į puodą ir verdama kartu su bulvėmis, kol daržovės pilnai išverda. Daržovių sultinys nupilamas, daržovės sutrinamos su blenderiu. Supilamas pienas, įpilama daržovių sultinio ir užvirinama (daržovių sultinio kiekis, priklauso nuo pageidaujamos sriubos tirštumo). Suberiamas mažais kubeliais supjaustytas sūris ir ant mažos ugnies dar paverdama 7-8 min., kelis kartus pamaišant.
Trinta bulvių sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.