Mums reikės:
✓
300 g briuselio kopūstų
✓
0,5 žalios paprikos
✓
petražolės šaknies
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
20 g susmulkintų petražolių
✓
4 pipirų žirnelių
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Sriuba su briuselio kopūstais.Svogūną, morką, petražolę, salierą nuvalome, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname supjaustytas daržoves apie 7 min. Į puodą įpilame 2 l vandens, užviriname, suberiame apkepintas daržoves, pasūdome ir verdame apie 5 min. Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą ir verdame 7 min. Papriką supjaustome mažais kubeliais, sudedame į sriubą ir dar paverdame apie 3 min. Sudedame briuselio kopūstus, lauro lapus, pipirų žirnelius ir verdame 7 min. Jei reikia,
sriuba su briuselio kopūstais pasūdoma, pagardinama pipirais. Patiekiant, į kiekvieną lėkštę įdedame grietinės, kiaušinio puselę ir pabarstome žalumynais. Skanaus.