Mums reikės:
✓
800 g konservuotų baltųjų pupelių
✓
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
✓
50 g džiovintų pomidorų
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
1,5-1,7 l daržovių sultinio
✓
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
šlakelio balzaminio acto
✓
pundelio petražolių
Gaminame.
Tiršta daržovių sriubaSvogūnai, česnakai nuvalomi ir smulkiai supjaustomi. Džiovinti pomidorai supjaustomi kubeliais. Konservuotos pupelės supilamos į kiaurasamtį ir paliekamos nusivarvėti. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Petražolės susmulkinamos.
Į puodą supilamas aliejus, įkaitinama, suberiami svogūnai, česnakai ir apkepinama. Suberiami džiovinti pomidorai ir pamaišant lengvai pakepinama. Supilamas sultinys, užvirinama, suberiamos bulvės, saujelė petražolių, pagardinama druska, pipirais ir paverdama 10-12 min. Sudedamos šparaginės pupelės, konservuotos pupelės ir paverdama dar 10 min. Suberiamos likusios petražolės, įpilamas šlakelis balzaminio acto, uždengiama ir paliekama keletą minučių pastovėti. Tiršta daržovių sriuba paruošta. Skanaus.