Mums reikės:
✓
0,5 l raugintų kopūstų
✓
2 l mėsos sultinio
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
5 žirnelių juodųjų pipirų
✓
žalumynų (petražolių, krapų)
Gaminame.
Raugintų kopūstų sriuba.Į sultinį sudedame raugintus kopūstus, lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius ir verdame apie pusvalandį. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir pakepiname svieste. Dedame į sultinį, jei reikia įberiame druskos ir paverdame apie 20 min., kol daržovės bus minkštos. Tiekiant į stalą,
raugintų kopūstų sriuba pabarstoma susmulkintais žalumynais. Prie raugintų kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis. Gero apetito.