patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Čeburėkai

ceburekai Mums reikės:
Tešlai:
500 ml kefyro
800 - 850 g miltų
1 arb. šaukštelio sodos
druskos
Įdarui:
500 g kiaulienos faršo
120 - 150 ml mėsos sultinio
2 svogūnų
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Čeburėkai
Soda nugesinama su kefyru. Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 mm storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 cm skersmens apskritimai. Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai.ceburekai 1
Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir čeburėkai bus sausi. Čeburėkai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.ceburekai 2ceburekai 3
Iškepę čeburėkai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Čeburėkai paruošti. Skanaus.

Komentarai

2015-01-20
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
2015-01-04
Edita
Na tiesa sakant, tai labai skanūs čeburėkai. Šypsena ir be galo sultingi.
2014-12-23
Marija
Aš gaminu panašiai, tik tešlai naudoju ne kefyrą, o varškę, vieną pokelį. Tešla būna minkšta ir puri  Šypsena
2014-10-30
Laura
Labai paprastai padaromi, taciau labai nepaprasti ciburekai  Šypsena ypac jei dar idedi meiles prieskonio  Myliu Juokas tikrai visai seimai patiko Šypsena
2014-09-20
Karolina
Anglijoje yra pirkti sodos, baking soda buna parasyta, arba discarbonate (ar panasiai sis zodis rasosi) soda, baking skyriuje buna prie visu, cukraus pudru ir panasiai. Šypsena Aciu uz recepta, labai skanus! Jau ne pirma karta kepu pagal si recepta, o skonis yum yum Šypsena
2014-09-07
Monika
Sveikos, norejau paklausti jusu nuomones, ar man gautusi ceburekas jei vietoj sodos ideciau kepimo milteliu? Gyvenu siuo metu anglijoj ir cia nerandu tokio produkto kaip soda Liūdesys
2014-07-12
Eva
Tiesiog puikus Šypsena)) nepagailim svoguno tiktai !!!
2014-06-24
Ausrine
Man pavyko! Na gal ir ne tokie skanus, kaip tu bobuciu, kur prie stoties Kaune pardavineja, bet tikrai traskus ir dailuciai! Šypsena
2014-05-07
Vydma
Pabandykit ir jus, man gavos labai sauniai Šypsena i mesa as dejau trintus pamidorus, cesnakus ir svoguno laiskus, truputi maziau sultinio Šypsena gavosi isties labai skaniai Šypsena
2014-05-05
as
Man tai nelabai patiko, sakyciau truksta tesloje minkstumo Mirktelti
2014-02-23
Monika
Dariau savo mamai ir buvo labai skanu, mama vis prašo padaryti dar, labai paprastas receptas.
2014-02-01
Rasa
Prisiskaicius tiek daug geru atsiliepimu ryt seimynai pabandysiu prikept cebureku...nors is teslos nelabai iseina ka pasigamint Liūdesys ...manau iseis palepinti seimynele... Myliu
2013-12-27
Vaidas
Aciu uz recepta. Tikrai geri ir gardus ceburekai pagal si recepta. Pagal ji ir gaminu bei ir eksperimentuoju, si karta  i mesa imaisiau smulkiai pjaustytu pievagrybiu, taip pat nuostabiai gavosi ir dar sultingesni.
2013-12-14
Zita
Labai aciu uz recepta. Labai skanus.
2013-12-09
zanetukas
va teslyte paruosta eisiu daryti ceburiekus manau bus liuxs Šypsena
2013-11-02
Lina
I sia tesla butinai reikia deti 1 arbatini sauksteli cukraus ir nepilna valgomaji sauksta aliejaus.
2013-10-09
Jurgita
Labai skanus, net dukra valge kuri nemegsta cebureku. Šypsena
2013-08-20
Astina
Puikus receptas, laaaabai skanūs čeburekai Šypsena, ačiū už receptuką Šypsena
2013-08-03
Kristina
Ačiū už nuostabų receptą. Šypsena Vakar su draugu gaminome, gavosi pasakiški. Daugiau visada gaminsim pagal šį receptą ir kitiems rekomenduojam. Mirktelti
2013-07-01
Egle
Labai labai skanus ceburekai gavosi  Mirktelti rekomenduoju ir kitiems  Mirktelti
2013-06-25
Laura
Na labai skanus gavosi ceburekai! Tesla pasakiska  Mirktelti ir man, ir vyrui, ir jo draugui labai patiko Šypsena
2013-06-21
Vilija
Labai aciu uz receptuka. Paprasta ir labai skanu 10 balu  Šypsena
2013-06-13
ZilvinasIrOrinta
Labai paprasta ir skanu !  Mirktelti
2013-01-20
Indre
Tikrai patiko tiek man tiek vyrui Šypsena
2012-11-28
Monika
Nuostabus ceburekai Mirktelti
2012-09-16
Svajunas
Na is tiesu ceburekai buvo labai skanus Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus blyneliai su braskemis
Purūs blyneliai su braškėmis
Purūs miltiniai blyneliai su braškių ir cukraus pūdros padažu.
beliasai
Beliašai
Aliejuje virti mielinės tešlos beliašai su mėsos faršo ir svogūnų įdaru.
lietiniai blynai su mesa
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa. Lietiniai blynai įdaryti virta, sumalta mėsa ir apkepinti. Receptas su detaliomis gaminimo eigos nuotraukomis.
grietininiai blynai
Grietininiai blynai
Grietininiai blynai. Stori miltiniai blynai su grietine ir plaktais kiaušinių baltymais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti
Indre
Aciu uz labai gera kibinu recepta Myliu. Kibinai gavosi fantastiski, labai skanus ir vidus toks sultingas  Myliu  Myliu
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.