patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Riešutinis tortas

riesutinis tortas Mums reikės:
Tešlai:
150 g miltų
125 g susmulkintų graikiškų riešutų
150 g cukraus
120 ml pieno
5 kiaušinių
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
Kremui:
400 g virto kondensuoto pieno arba kremo "Rududu"

Gaminame. Riešutinis tortas
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius gerai išplakame, toliau supilame pieną, alyvuogių aliejų ir viską gerai išplakame. Nuolat maišant, pamažu supilame miltus ir susmulkintus riešutus. Graikiškus riešutus galima pakeisti kitais mėgstamais riešutais. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, supilame į tešlą ir labai atsargiai išmaišome. Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą apvalią (22 cm skersmens) kepimo formą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą 160-170 laipsnių temperatūroje. Iškepusį biskvitą paliekame orkaitėje ir leidžiame lėtai atvėsti, vėliau išimame iš orkaitės ir pilnai atvėsiname. Atvėsusį biskvitą supjaustome horizontaliais lakštais, kad gautume du arba tris lakštus (priklauso nuo to kiek pertepimų pageidaujate). Biskvitų lakštus pertepame virtu kondensuotu pienu arba "Rududu".
Torto papuošimui:
100 g juodojo šokolado
150 ml grietinėlės 22-30 proc.
saujelės graikiškų riešutų
Grietinėlę pakaitiname iki užvirimo ir nuimame nuo ugnies. Šokoladą smulkiai sulaužome, suberiame į grietinėlę ir pamaišome, kol šokoladas ištirpsta ir gauname vientisą masę. Truputį atvėsiname, užpilame ant torto ir gražiai paskleidžiame ant torto viršaus ir šonų. Torto viršų pabarstome smulkintais riešutais.riesutinis tortas 1
Riešutinį tortą dedame 3-5 val. į šaldytuvą. Riešutinis tortas yra labai lengvai pagaminamas ir nereikalaujantis didelių įgūdžių. Skanaus.

Komentarai

2016-04-15
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
2013-08-14
Agne
Paprastai i biskvitine tesla pienas nepilamas, galbut todel kepiniai subliuksta Šypsena
2013-05-16
Dovile
Sugundė šis receptas ir mane..taigi, pradėsiu nuo to, kad mano forma buvo 26 cm ir aš naudojau šį nurodyta kiekį, tai kepimo laiko uzteko ir 40min...antra tai, kad tortas subliuško vėsdamas orkaitėje  Liūdesys (vieną kartą buvau pravėrus patikrinti ar jau iškepes) ...trečia tai, kad riešutų skonio beveik nesijaučia nes užgožia viską kremas RUDUDU...tai aš manau, gal todėl, kad tortas sukrito...bet visumoje tai SKANUS...bandysim dar karta Šypsena
2011-04-02
raimonda
na merginos, kepu as torta, ziuresime koks jo skonis Mirktelti
2011-03-05
Ieva
Torta bandziau. Gavosi tikrai skanus, siulau pabandyti visoms, kurios dar nebande Šypsena Juokas  Juokas
2010-10-01
Ingrida
Gal reiketu kepimo milteliu dadet, gal tada ir nesukris, nes man irgi sukrito, nekeitus tu temperaturu Šypsena
2010-09-18
evelincikas
tai gal kiausiniai neisplakti tiek kiek reikia? su tais kiausu baltymais pavojingas reikalas. jei per daug, negerai, jei per mazai isplakta irgi blogai
2010-09-13
Agnė
Tikrai labai skanus tortas, jau ne kartą kepiau. Primena Rylio tortą, jei kas nors tokį žino. Tik viena problemytė, kiek kepu, tiek subliūkšta. Liūdesys Ir temperatūros nekeičiu, ir atrodo, kad jau būna iškepęs, valandos tikrai pakanka, bet vis tiek sukrenta  Nelaiko nervai   Gal dar ką nors galit patarti, ką daryti, kad nesukristų?
2010-06-26
saulute
nu man tai graziai atrodo bet grozis skonio neparodo Juokas
2010-05-30
patiekalu-receptai.lt
Dvi dienos nemazai, skonis siek tiek nukentes, bet biskvitas nesudzius jei laikysite vaakuminiame inde, celofano pleveleje ar pridengtame inde. Gal tokiu atveju geriau gaminti si torta "Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais"?
2010-05-30
Monika
Turiu toki klausima. Jei as ta biskvita pora dienu saldytuve palaikysiu (nes man reik staigmenai torta daryt,tai nelabai sutampa su to zmogaus darbo grafiku,tai is aksciau padaryciau) ar labai sudzius jis? Liūdesys
2010-05-30
Monika
Man tai labai skaniai atrodo. Reiks pabandyti padaryt  Šypsena  Šypsena
2010-05-19
patiekalu-receptai.lt
Gelonai. Jei riesutinio torto biskvitas subliusko vadinasi: arba neiskepe, arba per daug greitai pasikeite temperatura t.y. tortas buvo istrauktas is orkaites staigiai. Ar torto biskvitas iskepes galima patikrinti mediniu dantu krapstuku ar pagaliuku. Jei neapsivelia vadinasi torto biskvitas iskepes. Iskepusi torto biskvita reiketu palikti isjungtoje orkaiteje kol jis siek tiek pravesta, kad nebutu dideliu temperaturu svyravimu. Mirktelti
2010-05-19
gelona
man kazkaip biskvitas supliusko i vidu gal perdaug valanda kepti???? Liūdesys
2010-05-01
Indre
Labai labai skaniai atrodo Myliu Myliu Myliu
2010-04-29
oksana
jep, savaitgali isbandysiu Mirktelti
2010-04-29
nijole
nu tikrai atorodo labai paprastai gaminamas tortas...ir ganetinai skanus turetu buti Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortas praha su griliazu
Tortas Praha su griliažu
Tortas Praha su griliažu. Truputį paskanintas klasikinio torto "Praha" receptas.
zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
tortas tinginys
Tortas "Tinginys"
Tortas "Tinginys". Skanus ir lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.