Riešutinis tortas

riesutinis tortas
Mums reikės:
Tešlai:
150 g miltų
125 g susmulkintų graikiškų riešutų
150 g cukraus
120 ml pieno
5 kiaušinių
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
Kremui:
400 g virto kondensuoto pieno arba kremo "Rududu"
Gaminame. Riešutinis tortas
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius gerai išplakame, toliau supilame pieną, alyvuogių aliejų ir viską gerai išplakame. Nuolat maišant, pamažu supilame miltus ir susmulkintus riešutus. Graikiškus riešutus galima pakeisti kitais mėgstamais riešutais. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, supilame į tešlą ir labai atsargiai išmaišome. Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą apvalią (22 cm skersmens) kepimo formą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą 160-170 laipsnių temperatūroje. Iškepusį biskvitą paliekame orkaitėje ir leidžiame lėtai atvėsti, vėliau išimame iš orkaitės ir pilnai atvėsiname. Atvėsusį biskvitą supjaustome horizontaliais lakštais, kad gautume du arba tris lakštus (priklauso nuo to kiek pertepimų pageidaujate). Biskvitų lakštus pertepame virtu kondensuotu pienu arba "Rududu".
Torto papuošimui:
100 g juodojo šokolado
150 ml grietinėlės 22-30 proc.
saujelės graikiškų riešutų
Grietinėlę pakaitiname iki užvirimo ir nuimame nuo ugnies. Šokoladą smulkiai sulaužome, suberiame į grietinėlę ir pamaišome, kol šokoladas ištirpsta ir gauname vientisą masę. Truputį atvėsiname, užpilame ant torto ir gražiai paskleidžiame ant torto viršaus ir šonų. Torto viršų pabarstome smulkintais riešutais.riesutinis tortas 1
Riešutinį tortą dedame 3-5 val. į šaldytuvą. Riešutinis tortas yra labai lengvai pagaminamas ir nereikalaujantis didelių įgūdžių. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Agne
Paprastai i biskvitine tesla pienas nepilamas, galbut todel kepiniai subliuksta Šypsena
Dovile
Sugundė šis receptas ir mane..taigi, pradėsiu nuo to, kad mano forma buvo 26 cm ir aš naudojau šį nurodyta kiekį, tai kepimo laiko uzteko ir 40min...antra tai, kad tortas subliuško vėsdamas orkaitėje  Liūdesys (vieną kartą buvau pravėrus patikrinti ar jau iškepes) ...trečia tai, kad riešutų skonio beveik nesijaučia nes užgožia viską kremas RUDUDU...tai aš manau, gal todėl, kad tortas sukrito...bet visumoje tai SKANUS...bandysim dar karta Šypsena
raimonda
na merginos, kepu as torta, ziuresime koks jo skonis Mirktelti
Ieva
Torta bandziau. Gavosi tikrai skanus, siulau pabandyti visoms, kurios dar nebande Šypsena Juokas  Juokas
Ingrida
Gal reiketu kepimo milteliu dadet, gal tada ir nesukris, nes man irgi sukrito, nekeitus tu temperaturu Šypsena
evelincikas
tai gal kiausiniai neisplakti tiek kiek reikia? su tais kiausu baltymais pavojingas reikalas. jei per daug, negerai, jei per mazai isplakta irgi blogai
Agnė
Tikrai labai skanus tortas, jau ne kartą kepiau. Primena Rylio tortą, jei kas nors tokį žino. Tik viena problemytė, kiek kepu, tiek subliūkšta. Liūdesys Ir temperatūros nekeičiu, ir atrodo, kad jau būna iškepęs, valandos tikrai pakanka, bet vis tiek sukrenta  Nelaiko nervai   Gal dar ką nors galit patarti, ką daryti, kad nesukristų?
saulute
nu man tai graziai atrodo bet grozis skonio neparodo Juokas
patiekalu-receptai.lt
Dvi dienos nemazai, skonis siek tiek nukentes, bet biskvitas nesudzius jei laikysite vaakuminiame inde, celofano pleveleje ar pridengtame inde. Gal tokiu atveju geriau gaminti si torta "Biskvitinis tortas su vaisiais ir želė gabaliukais"?
Monika
Turiu toki klausima. Jei as ta biskvita pora dienu saldytuve palaikysiu (nes man reik staigmenai torta daryt,tai nelabai sutampa su to zmogaus darbo grafiku,tai is aksciau padaryciau) ar labai sudzius jis? Liūdesys
Monika
Man tai labai skaniai atrodo. Reiks pabandyti padaryt  Šypsena  Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Gelonai. Jei riesutinio torto biskvitas subliusko vadinasi: arba neiskepe, arba per daug greitai pasikeite temperatura t.y. tortas buvo istrauktas is orkaites staigiai. Ar torto biskvitas iskepes galima patikrinti mediniu dantu krapstuku ar pagaliuku. Jei neapsivelia vadinasi torto biskvitas iskepes. Iskepusi torto biskvita reiketu palikti isjungtoje orkaiteje kol jis siek tiek pravesta, kad nebutu dideliu temperaturu svyravimu. Mirktelti
gelona
man kazkaip biskvitas supliusko i vidu gal perdaug valanda kepti???? Liūdesys
Indre
Labai labai skaniai atrodo Myliu Myliu Myliu
oksana
jep, savaitgali isbandysiu Mirktelti
nijole
nu tikrai atorodo labai paprastai gaminamas tortas...ir ganetinai skanus turetu buti Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas