patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tortas "Tinginys"

tortas tinginys Mums reikės:
Pagrindui:
250 g sausainių
200 g juodojo šokolado
100 g sviesto
100 ml grietinėlės 35 proc.
0,5 ind. kondensuoto pieno Rududu
Kremui:
500 ml grietinėlės 35 proc.
1 pakelio Dr. Oetker grietinėlės standiklio
2 valg. š. kondensuoto pieno Rududu
citrinos sulčių pagal skonį

Gaminame. Tortas "Tinginys"
Sausainiai sulaužomi gabaliukais. Į puodą suberiamas sulaužytas šokoladas, sudedamas sviestas, kondensuotas pienas Rududu, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, pakaitinama iki vientisos masės. Nuimama nuo ugnies ir paliekama kelias minutes pravėsti. Suberiami sausainių gabaliukai ir gerai išmaišoma. Gauta masė sukrečiama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 -24 cm skersmens) ir gražiai išlyginama.

Kremui: grietinėlė su grietinėlės standikliu išplakama iki standumo. Baigiant plakti sudedamas kondensuotas pienas Rududu, pagal skonį įspaudžiama citrinos sulčių.
Gautas kremas sudedamas ant paruošto torto pagrindo, tolygiai paskleidžiama, išlyginama ir dedama į šaldytuvo kamerą 1 val.

Glazūrai:
150 g juodojo šokolado
150 ml grietinėlės 35 proc.
50 g sviesto

Juodojo šokolado gabaliukai, sviestas, grietinėlė sudedami į puodą ir pakaitinama ant silnos ugnies iki vientisos masės. Nuimama nuo ugnies ir paliekama pravėsti.
Torto "Tinginys" viršus padengiamas šokoladine glazūra ir padedamas į šaldytuvą, kad glazūra sustingtų. Tortą papuoštį galima kondensuoto pieno Rududu juostelėmis, konditerinio švirkšto pagalba.

Tortas "Tinginys" - puikus sausainių, šokolado ir kondensuoto pieno tortas, kurio nereikia kepti. Tortas "Tinginys" yra labai lengvai ir greitai pagaminamas. Skanaus.

Komentarai

2015-07-14
Laima
Aš vietoje grietinėlės standiklio dėjau šitam kremo kiekiui 10g. želatinos. Gavosi puikiai. Šypsena
2015-01-02
Viktorija
Man sitas tortas ir per saldus, ir per riebus buvo. Bet Aciu uz recepta!
2014-10-29
Natasa
ziauriai skanus. Gaminau 100 kartu... Nerealus Juokas
2014-04-05
Ilona
Ar butinai i kamera, ar uztenka i saldytuva?
2013-12-23
Justina
Gyvenu uzsienyje, todel kai kuriuos produktus teko keisti ir naudoti ne lietuviskus.Vietoj Rududu, dejau karamelini piena, o vieto grietineles standiklio, tiesiog naudojau zelatina. Pavyko puikiai, labai skanus ir ragavusieji gyre. Nutariau vel susirasti recepta ir Kaledoms draugus pradziuginti siuo skanestu!! Aciu uz receptuka.
2013-12-21
patiekalu-receptai.lt
Ivetai. Naudokite atšaldytą ir kokybišką grietinėlę (min. 35%) tuomet ji plakant neišskys Mirktelti
2013-12-21
Iveta
Sveiki, norėčiau pasiteirauti, o kaip išplakti grietinėlę, kad neišskystų, kiek laiko ją reikia plakti? Ir ar iškart į grietinėlę supilti grietinėlės standiklį?
2013-10-10
Vaida
Labai skanus tortas Šypsena labai saldus, tirpsta burnoje Šypsena visi labai gyre, gavosi puikiai Šypsena Pliusas tas kad greitai pasidaro.
2013-06-29
siaip
Labai skanus tortukas. O del rududu galima pakeisti yra sainsburyje prie kondensuoto pieno karamelinis jis labai panasus i rududu ir net skonis super.
2013-01-07
Virginija
Tikrai labai skanus, gaminau kaledoms, tai brolis uzsiprase gimtadieniui. Lengvai ir greitai pasidaro, tikras skanumelis.
2012-12-22
Kristina
Julia vietoj Rududu gali naudoti Nestle karamele, panasaus skonio, nuotrauka indelio cia. O va kuo pakeist grietineles standikli tai nezinau, gal cream of tartar?
2012-12-18
Julija
Ka patartumet deti vietoj rududu? Gyvenu Anglijoj. Sunku rast lietuvisku produktu. Nelaiko nervai
2012-06-21
Ruta
Atrodo labai gardziai, irgi planuoju gaminti vestuviu metiniu proga Myliu
2012-04-23
Erika
Padariau! Stovi saldytuve! Ziuresim kaip gavosi, kremas laaabai skanus!!! Aciu uz idomu recepta!!!
2012-03-20
puikikepeja
Si torta pagaminau musu santuokos metiniu proga. Puikiai atrodantis ir puikaus skonio. Kadangi vyras tinginio megejas, o as megstu gardziuotis kremu, torta gaminau 26cm kepimo formoje, visu ingridientu dejau daugiau, kad tortas nebutu per plonas. Isgaravo per kelias dienas Juokas
2012-01-29
Danguole
Idomus, grazus ir, neabejoju, gardus variantas. Butinai bus isbandytas. Aciu, uz recepta!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zele tortas su persikais
Želė tortas su persikais
Želė tortas su persikais. Skirtingų spalvų ir skonių želė gabalėlių, persikų ir jogurto desertinis tortas.
tortas avietele
Tortas Avietėlė
Tortas Avietėlė - švelnus, lengvai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti.
tortas su maskarpones suriu
Tortas su Maskarponės sūriu
Tortas su Maskarponės sūriu ir šokoladine glazūra.
tortas pauksciu pienas
Tortas "Paukščių pienas"
Tortas "Paukščių pienas". Klasikinis, lengvas ir skanus tortas su "paukščių pienu".

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.