Mums reikės:
✓
2,5 l mėsos sultinio
✓
2-3 raugintų agurkų
✓
150 g perlinių kruopų
✓
1 nedidelio svogūno
✓
1 valg. šaukšto aliejaus
Gaminame.
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis.Perlines kruopas perplauname ir užmerkiame kelioms valandoms (geriausia nakčiai). Pamirkytas perlines kruopas suberiame į verdantį sultinį ir verdame apie 20 min. Jei kruopos nemirkytos verdame apie 30 - 35 min. Morką, svogūną supjaustome, pakepiname aliejuje ir sudedame į sultinį.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais, dedame į sultinį ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Tada į sriubą suberiame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus ir dar paverdame kelias minutes. Patiekiant į stalą, agurkinė sriuba pabarstoma smulkintais krapais. Jei mėgstate, galima užbalinti grietine.
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis skani ir labai soti sriuba. Gero apetito.
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą
katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame vandenyje po 10-15 min., kad
iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą
vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau
nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie
5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau
virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Viktorija
Inkstai nera blogis, tiesiog reikia juos pusdieni myrkit ir butinai bent kas
valanda naujam vandeny, nebus smarves, sugaminau juos su skrandziu
, todel
sia sriuba bandysiu su sirdim gamint, manau turetu gautis visai neblogas
patiekalas.
Mel
Sriubyte tai skani, bet nesutinku, su inkstais fe man. Ir inkstus paruosiau, isviriau atskirai vis tiek man jie smirdejo ir skonis jautesi.
Jūratė
Tikroji agurkinė sriuba turi būti su inkstukais, bet reikia juos paruošti. Gerai išmirkyti vandenyje, po to išvirti atskirai, ir supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą.Verdant inkstukus yra ne koks kvapas, bet skonis atsiperka.pabandykite, skanaus.