Mums reikės:
✓
90 g pankolių šaknų
✓
500 ml vištienos sultinio
✓
200 ml grietinėlės
✓
30 ml alyvuogių aliejaus
✓
3-4 skiltelių česnako
Gaminame.
Trinta morkų sriubaSvogūnas, česnakai, pankoliai nuvalomi, stambiai supjaustomi ir patroškinami nedideliame kiekyje aliejaus, kol suminkštėja. Morkos nuplaunamos, nuskutamos ir supjaustomos stambesniais gabaliukais. Morkos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu, kad tik apsemtų ir verdamos ant vidutinės ugnies apie 10 - 12 min., kol suminkštėja. Kada morkos suminkštėja sudedami patroškinti svogūnai, česnakai, pankoliai ir paverdama 2 min.
Viskas sutrinama blenderiu iki vientisos masės, atskiedžiama vištienos sultiniu ir gerai išmaišoma. Supilama grietinėlė, išmaišoma, jei reikia pasūdoma ir dar kartą užvirinama.
Trinta morkų sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.