Mums reikės:
✓
60 ml šviežiai spautų apelsinų sulčių
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. šviežio sutarkuoto imbiero
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
✓
saujos išlukštentų moliūgų sėklų
Gaminame.
Moliūgų sriubaMoliūgo minkštimas supjaustomas nedideliais kubeliais. Svogūnas, česnakas smulkiai supjaustomi. Puode ištirpinamas sviestas, suberiamas svogūnas ir pakepinama 2 min. Suberiamas česnakas, imbieras ir pakepinama dar 1 min. Sudedamas moliūgas ir viskas pakepinama apie 6-8 min. Įpilama 1 l vandens ir ant silpnos ugnies paverdama 15-20 min. Viskas sutrinama blenderiu iki vientisos masės. Supilamos apelsinų sultys, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma.
Moliūgų sriuba pabarstoma išlukštentomis moliūgų sėklomis, pagardinama pagal skonį grietine ir patiekiama. Skanaus.