Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

grybu sriuba su perlinemis kruopomis
Mums reikės:
500 g pievagrybių
130 g perlinių kruopų
4 morkų
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 valg. šaukštų aliejaus
1 v. š. pomidorų padažo
2 l vištienos arba daržovių sultinio
50 ml portveino
druskos, žalumynų
Gaminame. Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis
Perlines kruopas nuplauname, užpilame litru vandens ir verdame 30 min. Vėliau kruopas supilame į kiaurasamtį ir nuvarviname. Svogūną, saliero stiebus smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje 6-8 min., nuolat pamaišant. Pievagrybius švariai nuplauname, supjaustome juostelėmis ir kepiname kartu su daržovėmis, kol visas skystis išgaruoja ir grybai truputį paruduoja. Įdedame pomidorų padažo ir maišydami pakaitiname dar pora minučių. Supilame į puodą sultinį, užviriname, sudedame apkepintus grybus ir daržoves, supilame portveiną ir paverdame 5 min. Sudedame pusgriežinėliais supjaustytas morkas, perlines kruopas ir uždengę verdame apie 20-25 min., kol kruopos ir morkos pilnai išverda. Patiekiant grybų sriuba su perlinėmis kruopomis pabarstoma žalumynais. Galima grybų sriubą su perlinėmis kruopomis užbalinti grietine. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas