Mums reikės:
✓
500 g pievagrybių
✓
130 g perlinių kruopų
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
1 v. š. pomidorų padažo
✓
2 l vištienos arba daržovių sultinio
✓
druskos, žalumynų
Gaminame.
Grybų sriuba su perlinėmis kruopomisPerlines kruopas nuplauname, užpilame litru vandens ir verdame 30 min. Vėliau kruopas supilame į kiaurasamtį ir nuvarviname. Svogūną, saliero stiebus smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje 6-8 min., nuolat pamaišant. Pievagrybius švariai nuplauname, supjaustome juostelėmis ir kepiname kartu su daržovėmis, kol visas skystis išgaruoja ir grybai truputį paruduoja. Įdedame pomidorų padažo ir maišydami pakaitiname dar pora minučių. Supilame į puodą sultinį, užviriname, sudedame apkepintus grybus ir daržoves, supilame portveiną ir paverdame 5 min. Sudedame pusgriežinėliais supjaustytas morkas, perlines kruopas ir uždengę verdame apie 20-25 min., kol kruopos ir morkos pilnai išverda. Patiekiant grybų sriuba su perlinėmis kruopomis pabarstoma žalumynais. Galima
grybų sriubą su perlinėmis kruopomis užbalinti grietine. Skanaus.